Ion Cristoiu: Prin amnistia fiscală, Ciolacu face cu ochiul electoratului de dreapta. Au apărut ronţăitorii de voturi

  • Ion Cristoiu: E greu de presupus că pensionarul sau şomerul are datorii la stat, datorii, ca să te bucuri. Problema unei amnistii fiscale a oamenilor de afaceri este mai veche şi poate fi preludiul unei adevărate amnistii fiscale.
  • Ion Cristoiu: România a fost printre ultimele ţări care au propus comisarii. Această întârziere a favorizat renunţarea la Negrescu. Eu cred, cunoscându-l pe Ciolacu, că de la început a vrut pe cineva de genul lui Mînzatu.
  • Ion Cristoiu: Dacă aţi observat, e prima dată după decembrie 89, când pentru Ciolacu şi Ciucă vin candidaţi care ronţăie din electorat. E clar că Cristian Diaconescu ronţăie de la Geoană.Terheş ronţăie de la AUR, Ana Birchall de la Geoană.
Urmărește
333 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Prin amnistia fiscală, Ciolacu face cu ochiul electoratului de dreapta. Au apărut ronţăitorii de voturi

Ion Cristoiu: Prin amnistia fiscală, Ciolacu face cu ochiul electoratului de dreapta. Au apărut ronţăitorii de voturi

Publicistul Ion Cristoiu face o analiză la zi a atmosferei electorale, pe fondul anunţării amnistiei fiscale de premierul Marcel Ciolacu şi a apariţiei unor noi competitori electorali la alegerile parlamentare şi prezidenţiale de la sfârşitul acestui an.

Anunţul prezidenţiabilului PSD, Marcel Ciolacu, că pregăteşte o amnistie fiscală pentru persoanele fizice şi firmele datoare la stat este considerat de Ion Cristoiu o manevră electorală prin care vrea premierul să atragă electoratul de dreapta.

“În primul rând îşi rezolvă problema banilor la buget. Gândiţi-vă la cât cheltuie, dar eu cred că mult mai importantă este manevra electorală pentru că în felul acesta el face cu ochiul electoratului de dreapta, la firme. E greu de presupus că pensionarul sau şomerul are datorii la stat, datorii, ca să te bucuri. (...) problema unei amnistii fiscale a oamenilor de afaceri este mai veche şi poate fi preludiul unei adevărate amnistii fiscale”, a afirmat publicistul luni seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Conform proiectului pregătit de Guvern, persoanele fizice care-şi plătesc datoriile restante la bugetul de stat, până la 25 noiembrie 2024 ar putea beneficia de o reducere la jumătate a datoriilor, dacă acestea însumează mai puţin de 5.000 de lei. Pentru persoane juridice, guvernul promite reducerea dobânzilor şi penalităţilor la datorii dacă şi le plătesc până la 25 noiembrie 2024. Liberalii susţin că propunerea de amnistie le aparţine.

Ciolacu nu l-a vrut pe Negrescu. Nici Ursulei nu i-ar fi convenit

O altă decizie anunţată luni de premier este nominalizarea Roxanei Mînzatu din partea României pentru postul de comisar european. Ion Cristoiu spune că liderul PSD nu l-a vrut de la început pe Victor Negrescu.

“Domnul Marcel Ciolacu, despre care v-am avertizat de atâtea ori să aveţi grijă la poşetă, nu s-a gândit vreun moment să-l pună pe Negrescu (...) Avem o ciudăţenie. România a fost printre ultimele ţări care au propus comisarii. (...) Această întârziere a favorizat renunţarea la Negrescu. Eu cred, cunoscându-l pe Ciolacu, că de la început a vrut pe cineva de genul lui Mînzatu”, a afirmat Ion Cristoiu.

În opinia sa, nominalizarea Roxanei Mînzatu face parte din tactica lui Marcel Ciolacu de a-şi securiza postul de preşedinte al PSD.

“Ciolacu se preocupă de securizarea acestui post (de preşedinte al PSD). A scos-o pe Gabi Firea, după părerea mea şi pe Alexandru Rafila, la congres a adus două vedete, Lipă şi Stoiciu, dar care nu au nicio putere în partid. Negrescu e un tip cu mari relaţii la Internaţionala Socialistă (...) După părerea mea, nici Ursulei nu-i convenea. Dvs v-ar fi convenit o vedetă? Era vedetă, venea dinspre socialişti. Cu d-na Mînzatu cred că i-ar conveni, nu-i aşa?”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că, dacă ar fi fost nominalizat Victor Negrescu, România ar fi trebuit să ceară un portofoliu important în Comisia Europeană.

“Dacă era Negrescu, România nu se putea mulţumi cu orice portofoliu. La Mînzatu nu cred că va fi un portofoliu important şi nici nu mai poţi să pretinzi. Dar încă o dată. Imaginaţi-vă un Negrescu, e socialist şi Ursula ştia că şi ea are nevoie, ca şi Ciolacu, de o Comisie supusă ei”, a spus publicistul.

Cine ia voturi de la contracandidaţii lui Ciucă şi Ciolacu

Pe lângă măsurile menite să-i menţină pe Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă la vârful puterii din România, Ion Cristoiu devoalează un posibil plan de fărâmiţare a electoratului principalilor contracandidaţi ai liderilor PSD şi PNL la prezidenţiale.

“Dacă aţi observat, e prima dată după decembrie 89, când pentru Ciolacu şi Ciucă şi sistemul care vrea să reproducă, se teme să vină Lasconi sau Geoană, vin candidaţi care le ronţăie din electorat. E clar că Cristian Diaconescu ronţăie de la Geoană.Terheş ronţăie de la AUR, ia din electoratul suveranist, Ana Birchall de la Geoană şi trebuie văzut acest partid, DREPT. E clar că trebuie să vină un candidat care să ronţăie de la Lasconi. Poate să fie şi acest Vlad Gheorghe (...) În postdecembrism a fi candidat era o funcţie (...) anul acesta nu. Sunt puşi dinadins ca să ronţăie (...) şi marea greşeală pe care o face Lasconi e că reface iar coaliţia (de dreapta, de la europarlamentare cu PMP şi Forţa Dreptei)”, a mai spus publicistul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici