Ion Cristoiu: Regimul, noi nu avem nicio contribuţie la succesul lui David Popovici. Nu este un produs al eforturilor noastre de a investi în sport

  • Ion Cristoiu: Nu am contribuit cu nimic. Regimul nu a contribuit cu nimic. David Popovici nu este rezultatul unei descoperiri. Adică s-au înfiinţat bazine de înot în fiecare judeţ sau localitate şi un copil sărac s-a dus şi la un moment dat a ajuns ce a ajuns. Nu, a fost o excepţie, părinţii lui au fost inspiraţi.
  • Ion Cristoiu: Aceste momente de bucurie, ca şi la echipa de fotbal, sunt periculoase pentru că ele reuşesc să ne amorţească, ne bucurăm. Şi în felul acesta dau posibilitatea actualilor politicieni, actualului regim să nu facă iar nimic pentru sport.
  • Ion Cristoiu: Spectacolul de deschidere a JO de la Paris a avut trei mari probleme. Prima, care e inadmisibilă, este jignirea unei minorităţi sau majorităţi. Nu ai voie, la nivelul ăla, să jigneşti sentimentele unor creştini. Eu pun o întrebare. De ce nu a fost parodiat Moise?
Urmărește
127 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Regimul, noi nu avem nicio contribuţie la succesul lui David Popovici. Nu este un produs al eforturilor noastre de a investi în sport

Ion Cristoiu: Regimul, noi nu avem nicio contribuţie la succesul lui David Popovici. Nu este un produs al eforturilor noastre de a investi în sport

Publicistul Ion Cristoiu spune că românii se bucură şi sunt mândri că David Popovici a obţinut prima medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Paris, deşi sportivul nu este rezultatul unui efort naţional de a investi în sport, ci al părinţilor săi.

Înotătorul David Popovici a câştigat luni seară medalia de aur la 200 metri liber masculin. El a terminat cursa cu 1:44.72, iar în spatele său au fost englezul Matthew Richards cu 1:44.74 şi americanul Luke Hobson cu 1:44.79. Este prima medalie de aur la înot câştigată de români după două decenii.

 “Sigur că ne bucurăm, dar nu e rezultatul unui efort naţional, să putem spune, mă, într-adevăr, a câştigat, dar am contribuit şi noi. Nu am contribuit cu nimic. Regimul nu a contribuit cu nimic. David Popovici nu este rezultatul unei descoperiri. Adică s-au înfiinţat bazine de înot în fiecare judeţ sau localitate şi un copil sărac s-a dus şi la un moment dat a ajuns ce a ajuns. Nu, a fost o excepţie, părinţii lui au fost inspiraţi. Asta nu înseamnă că eu nu sunt patriot. Putem să ne bucurăm, dar nu să ne mândrim pentru că nu e un produs de-al nostru. Nici la fotbal nu a fost un produs de-al nostru”, a afirmat publicitul luni seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Ion Cristoiu consideră că momentele de bucurie aduse de sportivii români nu fac altceva decât să ne amorţească şi să încurajeze statul să nu mai facă investiţii în sport.

“Aceste momente de bucurie, ca şi la echipa de fotbal, sunt periculoase pentru că ele reuşesc să ne amorţească, ne bucurăm, dar observăm că el nu este produsul unui efort al nostru, al regimurilor politice de a investi în sport. El a fost o excepţie, ca şi Simona Halep. Şi în felul acesta se dă posibilitatea actualilor politicieni, actualului regim să nu facă iar nimic pentru sport”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că momentele care ar putea justifica, într-adevăr, mândria românilor  ar fi “dacă Klaus Iohannis devenea secretar general al NATO sau dacă ni s-ar da Basarabia înapoi. Atunci, da, într-adevăr, noi am făcut un efort naţional”.

Spectacolul de deschidere a JO de la Paris a fost un kitsch. A jignit creştinii”

Despre ceremonia de deschidere a JO de la Paris, unde David Popovici a câştigat prima medalie de aur pentru România, Ion Cristoiu spune că spectacolul a avut trei mari probleme, prima şi cea mai importantă fiind jignirea creştinilor prin parodierea Cinei cea de taină, cu prezentarea unui grup la masă, printre care se află mai multe drag-queens.

“Spectacolul a avut trei mari probleme. Prima, care e inadmisibilă, este jignirea unei minorităţi sau majorităţi. Nu ai voie, la nivelul ăla, să jigneşti sentimentele unor creştini. Eu pun o întrebare. De ce nu a fost parodiat Moise? Păi dădeai în religia mozaică şi cred că Bibi Netanyahu le trimitea o rachetă în cap. De ce nu l-a parodiat pe Mahomed?”, s-a întrebat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că spectacolul de deschidere a JO de la Paris a fost unul kitsch, din care au lipsit personajele cele mai importante, sportivii.

„A doua, ca fost director la revista Teatru, mi s-a părut un spectacol kitsch (...) Nu am avut un regizor care să gândească două lucruri. Că sportivii sunt importanţi la acest spectacol. Ei nu s-au văzut pentru că erau pe Sena. Normal era ca ei să intre pe stadion. Şi nu am văzut nimic care să-mi taie răsuflarea. Drone, holograme”, a susţinut publicistul

Ion Cristoiu a adăugat că a treia problemă a spectacolul de deschidere a JO de la Paris a fost senzaţia de improvizaţie. “Hai să punem femeia cu barbă, hai să punem şi una grasă ca să şochezi. A micşorat grandiosul”, a mai spus publicistul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici