Ion Cristoiu: Summitul NATO a fost momentul rocadei Ciucă-preşedinte, Iohannis-premier

  • Prezenţa preşedintelui Senatului, Nicolae Ciucă, la summitul NATO de la Washington, a fost o ilegalitate
  • Scopul încălcării procedurilor privind stabilirea delegaţiei României la summitul NATO a fost de a da semnalul în ţară că Nicolae Ciucă este pe cai mari
  • Klaus Iohannis nu-şi găseşte un nou job, iar summitul NATO a fost momentul rocadei Ciucă-preşedinte, Iohannis-premier
Urmărește
372 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Summitul NATO a fost momentul rocadei Ciucă-preşedinte, Iohannis-premier

Sursa foto: Alexandru Dobre / Mediafax Foto

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că prezenţa preşedintelui Senatului, Nicolae Ciucă, la Summitul NATO a fost posibilă prin încălcarea procedurilor parlamentare privind stabilirea componenţe delegaţiei României la Washington.

“Momentul acesta este foarte important şi este momentul rocadei Putin-Medvedev. Adică Ciucă să fie preşedinte şi Iohannis premier. La summitul NATO, potrivit procedurii, participă preşedintele, ministrul apărării naţionale şi ministrul de Externe. Altcineva nu are ce căuta pentru că aia este procedura. În marja acestui summit, Congresul american a organizat o reuniune a liderilor parlamentelor ţărilor membre NATO. Cel care a reprezentat România a fost liderul Senatului, Nicolae Ciucă. Prima întrebare. Cine l-a desemnat pe preşedintele Senatului să meargă acolo? Există o reuniune a Birourilor Permanente ale Parlamentului. Putea să se ducă Alfred Simonis. De ce el?”, a afirmat publicistul luni seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Ion Cristoiu susţine că scopul forţării participării lui Nicolae Ciucă la summitul NATO a fost de a da semnalul în ţară că liderul PNL e pe cai mari şi va ajunge preşedintele României.

“A fost acolo, a ţinut un discurs pe care presa miluită l-a mediatizat, dar nu a fost suficient. El trebuia să vină acasă. Urmau două zile de şedinţe NATO. Şi atunci, s-a pus întrebarea: cine l-a pus acolo? Nu trebuie să ne spună cineva? A hotărât Guvernul, Parlamentul, a hotărât Klaus Iohannis? A făcut el lista? Scopul principal al acestei ilegalităţi a fost aşa: îl punem membru al delegaţiei şi presa din România să transmită în ţară un semnal că Nicolae Ciucă e pe cai mari. Dacă vă uitaţi la fotografiile de la summitul NATO, Iohannis e în primul rând şi în al doilea rând membrii delegaţiei (...) făcea parte din campania electorală. El e deja în locul lui Iohannis. Şi am zis că este probabil un scenariu în care Ciucă să devină preşedinte şi dacă vreţi, pariez de pe acum, va fi preşedintele României. Instinctul meu îmi spune că va fi”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că Iohannis nu-şi găseşte job, iar după terminarea mandatului la Cotroceni ar fi ideal pentru el să fie premier sub Nicolae Ciucă.

„Se conturează tot mai mult că Iohannis nu-şi găseşte job şi atunci pentru el ar fi ideal funcţia de premier sub Nicolae Ciucă. Până în noiembrie e mult şi anti-pesedismul a fost ţinut în frâu de sistemul lui Iohannis care a zis nu. De aia a avut Marcel Ciolacu parte de bunăvoinţa presei tefeliste, dar când se va da drumul nu va mai rămâne fulgi din PSD şi tare mă tem că PSD nu va avea instrumente. Până în noiembrie se vor întâmpla multe”, a adăugat publicistul.

Coaliţia nu va rezista până la alegeri”

În opinia sa, din acest motiv este posibil ca actuala coaliţie de guvernare PSD-PNL să nu reziste până la alegerile parlamentare din 1 Decembrie, pe fondul dezlănţuirii unei campanii PNL împotriva PSD.

„Coaliţia actuală de guvernare trebuie să-şi ducă mandatul până la alegerile parlamentare. Ce spune Ciolacu nu e o prostie, că actuala coaliţie trebuie să reziste până la 1 decembrie. Eu nu cred că va rezista. Şi vă spun de ce. Dacă scenariul e rocada cu Ciucă şi Iohannis, trebuie pregătită deja o campanie în care se dezlănţuie forţele anti-pesediste şi PNL devine aşa un fel de... Dacă erau alegerile prezidenţiale în septembrie nu aveau timp. Până în noiembrie se poate întîmpla ca Nicolae Ciucă să devină reprezentantul Dreptei, cu Lasconi în frunte”, a mai spus Ion Cristoiu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici