- Home
- Healthcare Trends
- (04.06.2021, 08:00)
Healthcare Trends. „Bombardamentul” informaţional şi efectele asupra creierului. Bogdan Iliescu, medic neurochirurg despre cât de sigură este intervenţia chirurgicală în cazul herniei de disc
- Medicul neurochirug Bogdan Iliescu este invitatul emisiunii Healthcare Trends de vineri.
- Specialistul explică ce trebuie să ştim despre „bombardamentul” informaţional, din ce în ce mai invaziv.
- Depistarea tumorilor cerebrale la copii este un alt subiect abordat în cadrul emisiunii.
- Totodată, medicul vorbeşte despre intervenţiile chirurgicale în cazul herniei de disc care îţi oferă o viaţă normală
2404 afişări
Bogdan Iliescu, medic neurochirurg la Spitalul Clinic de Urgenţă ”N. Oblu” şi Profesor Doctor la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, este invitatul de vineri al emisiunii Healthcare Trands, o emisiune săptămânală pe teme medicale.
Medicul Iliescu va povesti despre cât de mult a evoluat Neurochirurgia în ultimii ani, cât de multe informaţii poate să proceseze creierul uman dar şi ce poţi să rezolvi astăzi prin radiologia intervenţională.
Este capabil creierul uman să proceseze toate informaţiile la care este expus în ziua de azi?
„Este foarte adevarat ca bombardamentul informational e departe de ceea ce avea creierul nostru la dispozitie acum 100.000 de ani. Creierul de asta este făcut, să proceseze informaţii. Deci în principiu el poate procesa orice îi parvine. Problema este cât poate folosi din informaţia asta şi cât îl taxează energetic. Creierul e un mare consumator de energie”.
Cât de rapidă este recuperarea post anevrism cerebral?
„Anevrismul intracranian este o boala foarte complexă şi se soldează cu o suferinţe foarte grave cu o recuperare dificilă şi de lungă durată. Ma refer odată la deficitele vizibile, un om care nu poate sa îşi mişte o mână, un picior sau mâna şi un picior pe o anumită parte sau nu poate vorbi sau nu mai înţelege ce i se spune, e un caz şocant”.
Apelezi la chirurg dacă hernia de disc nu mai poate fi tratată cu medicamente?
„Răspunsul este foarte simplu, daca tratamentul obişnuit cu medicamente sau conservator nu dă rezultate să nu se ferească în niciun caz. Stiu legendele care încă circulă, culmea şi la oameni tineri, că stai luni de zile la pat, ca nu te mai refaci niciodata. Nu mai e aproape deloc adevarat, pacientii noştri se ridică în ziua următoare şi în câteva luni sunt la o viaţă absolut normală”.
- Cum a fost Neurochirurgia în pandemie?
- Ce riscuri implică corectare defectelor neurale la nou-născuţi?
- La toate aceste întrebări îţi va răspunde vineri, medicul neurochirurg, Bogdan Iliescu.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.