- Home
- Healthcare Trends
- (04.02.2022, 08:00)
Healthcare Trends. Fertilizarea in vitro în România şi conceperea pe cale naturală. Care e vârsta propice pentru a face un copil?
- Fertilizare in vitro, de la subiect tabu, la normalitate?
- Cât costă procedura?
- La ce vârstă ar trebui femeile să facă un copil?
- Ce poate cauza infertilitatea la femei şi la bărbaţi?
- Cât de des să mergi la ginecolog şi ce analize să faci?
2519 afişări
Deliana Predoi, medic primar Obstetrică-Ginecologie, cu superspecializare în Reproducere umană asistată în cadrul Reţelei Medicale Wellborn, este invitata Healthcare Trends de vineri, o emisiune săptămânală pe teme medicale realizată de către MEDIAFAX în parteneriat cu Banca Transilvania - Divizia pentru medici.
Fertilizarea in vitro nu mai este tabu, dar infertilitatea, da, întrucât cuplurile care suferă de această problemă nu se simt confortabil să discute despre, dată fiind starea societăţii, care nu înţelege încă pe deplin cauzele infertilităţii. Însă, per total, oamenii înţeleg beneficiile medicinei moderne şi sunt din ce în ce mai deschişi în ceea ce priveşte procedura.
Costurile procedurii
Fertilizarea in vitro nu este o procedură de lux, este costisitoare dar preţurile au mai scăzut, mai ales comparativ cu alte ţări din Europa.
Procedura în sine costă între 2.000-2.7000 de euro. Însă, la aceasta se adaugă şi investigaţiile şi tratamentele.
În urban, cuplurile care au amânat să facă un copil şi au o vârstă mai înaintată apelează la fertilizare in vitro, dar şi cupluri tinere care întâmpină probleme în ceea ce priveşte conceperea.
Femeia NU este de vină pentru infertilitate
Cauzele pentru infertilitate sunt multiple. Ambii parteneri trebuie investigaţi, nu întâi sau doar femeia. „Este o problemă de sănătate a cuplului, tratăm cuplul, nu individul”, explică medicul, care aduce în vedere şi infertilitatea idiopatică.
Cât (să) amânăm conceperea?
Pentru Bucureşti, media de vârstă pentru primul copil, la femei, este de 30 de ani, mai arată invitată.
Cu cât vârsta reproductivă este mai avansată, cu atât şansele pentru a concepe scad, chiar şi prin reproducere asistată.
„Şansa unei femei de a rămâne gravidă este strict proporţională cu vârsta”.
Între 25 şi 30 de ani, dar nu mai mult de 30 de ani. „După 30 de ani, fertilitatea femeii începe să scadă”, mai spune medicul.
La ce vârstă e bine să faci un copil? Cum poţi face un copil sănătos prin fertilizare in vitro? Care sunt şansele unei fertilizări in vitro? Când poate un cuplu apela la această procedură?
La aceste întrebări şi multe altele, răspunde specialista, vineri, în cadrul emisiunii Healthcare Trends.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.