VIDEO   Healthcare Trends: Operaţiile estetice, între necesitate şi moft. Cum corectăm ridurile şi sânii lăsaţi? Medicul chirurg estetician Carmen Giuglea oferă recomandări

  • Carmen Giuglea, medic primar Chirurgie Plastică şi Reconstructivă: „Oamenii au lucrat de acasă şi au folosit timpul pentru a-şi face corecţii de mult timp dorite. S-au făcut cel mai des remodelări de sâni, remodelări de contur corporal şi rinoplastii.”
  • Specialista explică dependenţa de operaţii estetice ca dependenţa de starea de bine pe care ţi-o dă un rezultat pozitiv
2467 afişări
Carmen Giuglea, Medic Primar Chirurgie Plastică şi Reconstructivă, a fost invitata celei mai recente ediţii al emisiunii Healthcare Trends, emisiune săptămânală pe teme medicale, realizată de Mediafax în parteneriat cu Banca Transilvania. 
 
Cu peste 16 ani de experienţă în domeniu, medicul vorbeşte despre cum vede un medic plastician frumuseţea, care sunt intervenţiile cu cele mai lungi recuperări, dar şi ce mituri există despre operaţiile estetice. Spre exemplu, mitul că implanturile trebuie schimbate o dată la câţiva ani. Implanturile mamare pot fi pe viaţă, explică Giuglea.
 
 
Medicul povesteşte că şi-a ales meseria dintr-o „şansă”, pe vremea când era stagiar. 
 

Ce este frumuseţea pentru un medic estetician? 

 
„Frumuseţea înseamnă naturaleţe. Mass-media ne prezintă numai femei perfecte. Nu tuturor femeilor li se potriveşte acel model prezentat. Trebuie să arătăm ca noi, dar cât se poate de bine”, susţine medicul Carmen Giuglea. 
 
„E normal să vrei să corectezi”, explică aceasta însă există şi limite.

Operaţiile estetice în pandemie 

„Frica de boală ne-a paralizat la început, apoi a fost o perioadă în care oamenii au lucrat de acasă şi au folosit timpul să facă modificarile de mult timp dorite. În clinica privată unde lucrez, s-au făcut cel mai des remodelări de sâni, remodelări de contur corporal şi rinoplastii”, spune Giuglea. 
 

Cât de rapidă este recuperarea după operaţiile estetice 

Rinoplastica, printre operaţiile uşor de suportat iar recuperarea este rapidă, mai spune medicul. Acest tip de operaţie are nevoie de o săptămână de recuperare.
 
Apoi, implanturile mamare necesită recuperare două săptămâni. Cele mai greu de suportat sunt intervenţiile în care se fac mai multe corecţii simultan, arată medicul. 

Cum pot femeile să prevină lăsarea sânilor? 

 
„Depinde de genetica fiecărei persoane. Sânii mari trebuie susţinuţi, fie ei naturali sau operaţi. Sportul tonifiază musculatura, dar nu părţile moi deasupra musculaturii. Dezavantajul este legat de modificările corpului în timpul sarcinii şi alăptării. Sânul nu reuşeşte să ajungă la aceeaşi formă ca înainte. Este nevoie de corecţii suplimentare”, mai spune specialista. 
 

Operaţiile estetice şi dependenţa de a „arăta bine”

 
„Dau rezultate foarte bune şi modifică psihicul femeii. Femeia devine dependentă de starea de bine, de încrederea pe care i-o dă o schimbare pozitivă a aspectului. Frumosul este mână în mână cu naturaleţea. 
 
Ce trebuie să ştie femeile despre implanturile mamare? Ajută sau nu sportul la problema lăsării sânilor? La acestea şi alte întrebări despre menţinerea frumuseţii a răspuns Carmen Giuglea, Medic Primar Chirurgie Plastică şi Reconstructivă, în emisiunea Healthcare Trends.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici