- Home
- Healthcare Trends
- (22.10.2021, 08:00)
Healthcare Trends, ora 13:00. Postura incorectă la birou afectează coloana vertebrală. Cum evităm herniile de disc şi alte afecţiuni grave?
- Cum stăm la birou atunci când lucrăm de acasă? Cocoşaţi, cu bărbia împinsă în faţă, cu ochii în jos spre ecran?
- Specialistul a tratat peste 40.000 de pacienţi şi are o experienţă de 9 ani în domeniul prevenirii şi tratării problemelor coloanei vertebrale.
- Ştiai că avem doar 3 chiropracticieni licenţiaţi în ţară?
1554 afişări
Medicul Lorant Ferent este invitatul emisiunii Healthcare Trends, realizată de către Mediafax în parteneriat cu Banca Transilvania - Divizia pentru medici.
Ferent a terminat facultatea de Medicină în ţară iar apoi a plecat în Canada fiindcă în ţară nu există această specializare şi a făcut facultatea de Chiropractică peste hotare. „Trei ani facultatea şi apoi urmează specializările. Am specializări făcute în Barcelona, Paris, Stockholm. O dată ce ai baza, te poti specializa pe anumite ramuri. Sunt circa 4 tehnici de chiropractică pe care le poţi învăţa şi apoi practica”.
Specialistul prezintă o serie de sfaturi pentru angajaţii care lucrează remote dar nu numai: cum să stea la birou, pauzele necesare dar şi tipuri de exerciţii practice pentru ca aceştia să nu aibă probleme cu coloană vertebrală, sau, în cazul celor care au deja afecţiuni, să nu se agraveze.
Ce este chiropractica?
„O terapie manuală prin care anumite prin manevre manuale se ajustează anumite segmente din corp în mod manual. Este o practică veche dar puţin cunoscută în România”, spune medicul. Acesta explică faptul că manipulările osteo-articulare se realizează cu ajutorul mâinii.
Ce simptome avem când alegem o poziţie greşită în faţa ecranului?
- Dureri de cap
- Ameţeli
- Ţiuit în urechi
- Amorţeli pe braţ
- Dureri cervicale
- Dureri de umăr
La ce afecţiuni ne expunem?
Statistica arată că numărul afecţiunilor cervicale în pandemie. Fie că ţinem bărbia în piept, stăm aplecaţi sau cu cocosaţi, toate aceste poziţii au efecte negative asupra sănătăţii coloanei vertebrale, deşi nu ne dăm seama decât când apar dureri mai sâcâitoare.
90% din pacienţi vin cu hernii de disc, din păcate, spune invitatul. Diagnosticul este dat pe baza unor investigaţii RMN, CT, radiografie. Apoi se intervine asupra corpului vertebral şi se decomprimă nervul.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.