- Home
- Healthcare Trends
- (11.03.2022, 08:00)
Healthcare Trends. Rolul alimentaţiei în prevenţia afecţiunilor gastrointestinale
- Ce şi cum mâncăm, pentru a ne păstra sănătatea?
- Ce simptome ar trebui să ne trimită la medicul gastroenterolog?
- Cancerul de colon. Cum îl prevenim?
1679 afişări
Florin Muşat, medic primar Gastroenterologie este invitatul Healthcare Trends de vineri, o emisiune săptămânală pe teme medicale realizată de către MEDIAFAX în parteneriat cu Banca Transilvania - Divizia pentru medici.
Orice simptom supărător, dacă se tot repetă, e un semnal că ar trebui să mergem la medic, fie că este vorba despre dureri de burtă, greaţă, tulburări ale tranzitului intestinal, sângerări.
Unde greşim în alimentaţie
Medicul Florin Muşat vorbeşte despre o serie de obiceiuri alimentare sănătoase: trei mese pe zi, luate fără grabă, existenţa unei gustări sănătoase, precum fructe. Acesta spune că este importantă evitarea unei singure mese pe zi, seara.
În ceea ce priveşte fast-food-ul, el poate fi împărţit în două tipuri: alimente ultra procesate, sau unele gătite repede, dar natural, precum cele din bucătăria asiatică. Primul tip este clar, dăunător.
Iar în ceea ce priveşte gustările dintre mese, produsele de patiserie, snacks-uri şi restul carbohidraţilor ar trebui evitate şi înlocuite cu fructe sau legume (un măr, un morcov tăiat bucăţele etc).
Ulcerul de stres
Factor perturbator pentru alimentaţie, stresul emoţional nu provoacă ulcer, asigură invitatul.
„Nu ne referim la stresul de la muncă sau din viaţa de zi cu zi, ci la o agresiune asupra organismului, un stres post traumatic”, explică medicul. Acesta spune că totuşi, mâncatul pe fugă, alimentaţia fast-food şi mesele luate în mod haotic pot provoca tulburări.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.