- Home
- Healthcare Trends
- (17.05.2021, 08:00)
Healthcare Trends VIDEO. Cele mai noi şi tehnologizate intervenţii plastice. Cum alegem chirurgul potrivit? Invitat: doctorul Lucian Popa, medic primar Chirurgie Plastică
- Lucian Popa are 20 de ani de practică în calitate de medic specialist în Chirurgie Plastică.
- Acesta vorbeşte despre calitatea actului medical şi concentrarea pe pacient: pe nevoi şi dorinţele acestuia, cu accent însă pe etică şi evitarea încurajării persoanelor să devină dependente de intervenţiile chirurgicale în scop plastic.
- Ce trebuie să ştim înainte să ne alegem chirurgul şi de ce să optăm pentru operaţie în ţară şi nu în străinătate?
479 afişări
Lucian Popa, medic primar Chirurgie Plastică a fost invitatul de vineri al ediţiei Healthcare Trends, o emisiune săptămânală pe teme medicale, realizată de Mediafax în parteneriat cu Banca Transilvania.
„În viaţa noastră, considerăm că facem alegeri. Ne sunt permise, ne sunt oferite şi ca atare pentru mine a fost aşa. Am terminat facultatea şi am găsit în Spitalul de Urgenţe din Iaşi, un spital deosebit, în care am ajuns dupa câteva luni de zile să şlucrez în Chirurgie plastică. Asta era partea de stagiatură, era un lucru în care nu era foarte multă implicare, dar ulterior, după ce am început Oftalmologie, am înţeles că, totuşi, s-a creat o oarecare legatură faţă de Chirurgia plastică şi, ca atare, aproape de finalul Oftalmologiei, mi-am schimbat specialitatea şi am revenit la Chirurgie Plastică.”
Chirurgia Plastică în România: intervenţii tot mai moderne
Eliminarea celulitei, liposucţie, rinoplastie sau implanturi mamare. Înfrumuseţarea şi sănătatea pacienţilor şi pacientelor sunt în mâna medicilor, la propriu. Dar ce trebuie să ştim noi, ca pacienţi, înainte să ajungem în cabinetul medicului chirurg plastician sau sub bisturiul său?
„Acum 15 ani nu puteam propune decât un lifting facial chirurgical. În momentul acesta există foarte multe alte variante, folosim fire resorbabile, volumizări cu acid hialuronic. Lucrurile s-au schimbat semnificativ. (...) Cel puţin, în patologia noastră de Chirurgie Estetica cel mai frecvent rămâne sânul şi rinoplastia. Sunt cele mai frecvente cerute intervenţii, şi dupa asta, body-shaping-ul. (...) Apoi, sunt două tipuri de aparate laser. Folosim laserul, cu lipoliză, pentru distrucţia ţesutului gras şi pentru lifting, la nivel facial sau corporal. Apoi, mai sunt radiofrecvenţele de înaltă putere chirugicală, pe care le folosim cu succes. Mai sunt laserele cu Co2, dar eu cred că şi-a cam depăşit interesul”, explică medicul.
Avem şcoli medicale foarte bune
„Avem profesori care se implică, care se dăruiesc. Poate din punct tehnologic nu ne permităm încă foarte multe, dar din punct de vedere al calităţii actului medical suntem la nivelul internaţional (...) Specialitatea Chirurgiei plastice trebuie simţită, trăită, ca şi cum ai realiza o creaţie. Estetica este un cororal al Chirurgiei Plastice. Nu poţi face Estetică fără să treci prin Chirurgie Plastică”, mai spune medicul.
România versus străinătate
„Deci dacă piaţa este asaltată de cerere, cum este piaţadin Statele Unite, acolo, un implant mamar costă 25.000 de dolari. (...) Preţurile în România variază, să spunem, între 2.500 sau 3.000 de euro şi 6.000 sau 7.000 euro, sau poate chiar mai mult. Dar depinde de cine anume este creatorul, în ce loc se realizează operatia.”
Eliminarea celulitei, liposucţie, rinoplastie sau implanturi mamare. Înfrumuseţarea şi sănătatea pacienţilor şi pacientelor sunt în mâna medicilor, la propriu. Dar ce trebuie să ştim noi, ca pacienţi, înainte să ajungem în cabinetul medicului chirurg plastician sau sub bisturiul său?
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.