Healthcare Trends VIDEO. Cum alegi medicul chirurg potrivit? Ce trebuie să ştii înainte de intervenţiile plastice? Mai mulţi specialişti oferă sfaturi

  • Sportul rezolvă sau nu problema lăsării sânilor?
  • Lăsarea sânilor poate reapărea şi după implant? Dar cum alegem cel mai bun implant?
  • Ce trebuie să ştim despre rinoplastie?
  • Câte intervenţii chirurgicale poate suporta nasul?
1508 afişări
Mai mulţi medici chirurgi plasticieni sau esteticieni discută cele mai importante teme şi oferă informaţii despre intervenţiile estetice, în cadrul Healthcare Trends, emisiune săptămânală pe teme medicale, realizată de Mediafax în parteneriat cu Banca Transilvania - Divizia pentru medici.  
 
În chirurgia plastică şi estetică lucrurile au evoluat considerabil în ultimii ani. Pe lângă pregătirea fără reproş a medicilor, aparatura şi modul în care se fac intervenţiile sunt extrem de moderne.  Fie că este vorba despre o remodelare a abdomenului, implanturi mamare sau rinoplastie, specialiştii au răspunsul, însă pacientul/a trebuie să aibă simţ de răspundere şi să aleagă conştient la câte operaţii îşi supune faţa sau corpul.
 
„Acum 15 ani nu puteam propune decât un lifting facial chirurgical. În momentul acesta există foarte multe alte variante, folosim fire resorbabile, volumizări cu acid hialuronic. Lucrurile s-au schimbat semnificativ. (...) Cel puţin, în patologia noastră de Chirurgie Estetica cel mai frecvent rămâne sânul şi rinoplastia. Sunt cele mai frecvente cerute intervenţii, şi dupa asta, body-shaping-ul”, arată Lucian Popa, medic primar Chirurgie Plastică. 
 

Rinoplastia, cea mai grea operaţie

 
Rinoplastia este cea mai dificilă intervenţie chirurgicală, spune medicul specialist în Chirurgie plastică Mihai Aşchilian.  
 
Ca şi la sân, intervenţiile sunt asemănătoare. Şi în ambele cazuri este de preferat ca pacienţii să aleagă cu atenţie medicul.
 
„Un pacient cu nas operat este un potenţial candidat pentru o reintervenţie.  (...) Nasul este o structura anatomică care evoluează în timp, îşi modifică forma şi e suficient să ne uităm la pozele din copilărie şi la cele de acum”, arată specialistul. 
 
După ce ai terminat operaţia, urmează un lung şir de vindecare până ca pacientul să ajungă la rezultatul final. De multe ore, pacienţii nu respectă indicaţiile şi nu vin la controale, doar când au probleme şi de multe ori e prea târziu”, avertizează chirurgul, care susţine că persoanele operate să nu evite controalele ci să respecte întocmai indicaţiile medicului.  
 
„Michael Jackson a avut mai mult de 10 intervenţii. Tot ce înseamnă rinoplastia secundară, implică recoltarea unui cartilaj costal pentru reconstruirea scheletului nasului. Tot ce depăşeşte 3-4 intervenţii la nivelul nasului pune medicul pe gânduri dacă să accepte sau nu să opereze, completează medicul chirurg Gabriel Mazilu.
 

Cum pot femeile să prevină lăsarea sânilor? 

 
„Depinde de genetica fiecărei persoane. Sânii mari trebuie susţinuţi, fie ei naturali sau operaţi. Sportul tonifiază musculatura, dar nu părţile moi deasupra musculaturii. Dezavantajul este legat de modificările corpului în timpul sarcinii şi alăptării. Sânul nu reuşeşte să ajungă la aceeaşi formă ca înainte. Este nevoie de corecţii suplimentare”, arată Carmen Giuglea, medic Primar Chirurgie Plastică şi Reconstructivă.  
 
 

Implanturi mamare sau injectare cu grăsime la nivelul sânului?

 
La transferul autolog de grăsime la nivelul sânului, grăsimea se poate resorbi până la 20%, spune Mazilu. „Recomand augmentarea mamară cu implant. Acum este la modă operaţia hibridă la nivelul sâului: implant mamar pentru mărirea sânului şi grăsime injectată pentru a corecta imperfecţiunile.”
 

Cum alegem medicul chirurg? 

 
Femeilor le este frică de bătrâneţe, iar pacienţii cred că cu bani se poate cumpăra orice, mai spune Carmen Giuglea, medic Primar Chirurgie Plastică şi Reconstructivă. Aceasta recomandă pacienţilor că înainte de a lua o decizie, să consulte doi-trei doctori, să vadă ce specializări au, să îi viziteze la cabinet şi să vadă cu cine rezonează. „E o decizie importantă. E ca şi cum ai un glonţ pe ţeavă. Nu îţi permiţi să tragi 10 gloanţe, ci doar unul bine ţintit. Pacientul trebuie să fie perfect conştient înainte să se înhame la o operaţie”, mai punctează Aşchilian. 
 

Dependenţa de operaţii estetice: unde (s)punem STOP? 

 
Apoi, medicul Carmen Giuglea spune că da, operaţiile estetice dau rezultate foarte bune şi modifică psihicul femeii. „Femeia devine dependentă de starea de bine, de încrederea pe care i-o dă o schimbare pozitivă a aspectului. Frumosul este mână în mână cu naturaleţea”, crede specialista.
  

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici