Healthcare Trends VIDEO. Tot ce trebuie să ştii despre operaţiile cu laser moderne şi sigure. Intervenţiile pentru miopie şi hipermetropie ce durează doar 7 secunde

  • Foarte mulţi pacienţi vor să scape de ochelari, îi consideră un impediment. Dar ce intervenţie alegem? Cum ştim care ni se potriveşte?
  • Theodor Holhoş are mai multe clinici moderne în România şi anunţă aducerea, în premieră, a unui aparat cu laser care îi poate scăpa pe oameni şi de hipermetropie.
  • Specialistul explică ce presupune operaţia şi cum poţi scăpa de ochelari în 7 secunde, fără durere. Dar nu înainte de a face o serie de măsurători serioase, absolut necesare pentru ca intervenţia să fie un succes.
2797 afişări
Medicul chirurg oftalmolog şi creatorul clinicii Teodor Holhoş este invitatul Healthcare Trends, o emisiune săptămânală pe teme medicale realizată de către MEDIAFAX în parteneriat cu Banca Transilvania - Divizia pentru medici. 
 
În oftalmologie, rezultatele sunt direct proporţionale cu aparatura folosită şi „mâna” medicului. Medicul spune că în Cluj-Napoca operează o dată pe săptămână.  „Pentru a opera mai mult, trebuie să mergi unde sunt oamenii care au nevoie”, spune Holhoş. Acesta a deschis clinici şi în alte oraşe.
 
Ce e mai bun pentru ochi: ochelarii sau lentilele? Orice alegere este corectă, pacientul/ a fiind cel/cea care decide, spune invitatul. Lentile de contact, dar care nu trebuie abuzate, iar ochiul să poate fi lăsat să respire; ochelarii; chirurgia refractivă, în cazul care pacientu/a vrea să scape de ochelari.
 
Medicul spune că efectuează operaţii SMILE în Sibiu, însă aşteaptă sosirea aparatului SMILE PRO, pe care l-a testat în Amsterdam şi care face operaţia în 7 secunde, putând opera şi dioptrii cu +, pentru prima dată în România.
 
Măsurătorile apriori operaţiei sunt vitale, insistă medicul. Contează grosimea ochiului şi mulţi alţi parametri care necesită măsuraţi (cilindrul, dioptriile stabile etc). 

Ce trebuie să ştie oamenii cu probleme de vedere

Tensiune oculară, glaucom, probleme cu retina - toate sunt motive pentru in control. 
 
Indiferent de vârstă, oamenii trebuie să vină la control o dată pe an. „Sunt aparate care măsoară şi vederea unui copil de un an”, mai spune medicul”. 

Chirurgia micronică

Medicul povesteşte despre chirurgia pe care o practică, cea micronică, ce necesită o încredere în abilităţile manuale şi nu este deloc simplă. Doctorul face operaţii pe retină, care are 200 de microni şi „manevrează” membrane care au doar 10 microni. 
 
Holhoş vorbeşte despre chirurgia oftalmologică, un domeniu fascinant şi important, în care tehnologia este într-o continuă îmbunătăţire.

Cât de sigure sunt operaţiile cu laser

„Există operaţii laser care se fac în şapte secunde!”, spune Holhoş, care a făcut chiar şi 66 de operaţii de cataractă într-o singură zi.
 
„Operaţiile sunt minim invazive. Mai mult durează aşteptarea pacientului. Operaţia în sine durează doar câteva secunde”. 
Sunt trei generaţii de laser folosite în România: PRK, Lasik (femtolasik) şi SMILE. În premieră în ţară, va apărea la Cluj-Napoca, SMILE PRO, care efectuează operaţia doar în 7 secunde. 
 
Înainte de operaţie sunt obligatorii măsurătorile ochilor, spune medicul. Doar după, pacienţii vor şti dacă li se recomandă operaţia şi ce tip este mai potrivită.
 
Holhoş spune că şi-a operat şi soţia acum câţiva ani şi are încredere în operaţiile cu laser, fiind extrem de performante şi sigure, aportul medicului chirurg fiind mic comparativ cu cel al aparatului.

Operaţiile cele mai dificile în Oftalmologie

Operaţiile de retină sunt cea mai mare provocare, spune medicul chirurg oftalmolog, pe locul doi după cele din Neurochirurgie.
 
Retina este „o foiţă de creier”. „Deşi reuşim s-o lipim, uneori nu îşi reia toată activitatea. Este o operaţie grea care poate dura chiar şi două ore. (...)”.
 
„Există operaţii laser care se fac în şapte secunde!”, spune Holhoş, care a făcut chiar şi 66 de operaţii de cataractă într-o singură zi
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici