Anul Iepurelui   HOROSCOPUL Chinezesc. Anul Iepurelui poate escalada sau accelera ce a lăsat în urmă Tigrul în anul anterior, de la războaie la progresul tehnologic

Urmărește
26027 afișări
Imaginea articolului HOROSCOPUL Chinezesc. Anul Iepurelui poate escalada sau accelera ce a lăsat în urmă Tigrul în anul anterior, de la războaie la progresul tehnologic

Hepta/Abaca Press / AA/ABACA

Iepurii au semnificaţii mitologice şi artistice variabile în diferite culturi. Iepurele a fost de-a lungul istoriei asociat cu zeităţile lunii şi poate semnifica renaşterea sau învierea. 

Ei pot fi, de asemenea, simboluri ale fertilităţii sau senzualităţii şi apar în reprezentările scenelor de vânătoare şi de primăvară  în arta europeană. 

Iepurele  este al patrulea animal din ciclul periodic de doisprezece ani de animale care apar în zodiacul chinezesc.  Anul Iepurelui este asociat cu simbolul Ramurii Pământeşti 卯.

Mai este asociat cu Yin, numerele sale norocoase sunt 3, 6, 9, floarea sa norocoasă este crinul, iar culorile norocoase sunt negru, roz, violet, albastru, gri şi roşu. 

În cultura chineză, iepurele este cunoscut a fi cel mai norocos dintre toate cele douăsprezece animale. Simbolizează milă, eleganţă şi frumuseţe. Oamenii care se nasc în anul iepurelui sunt calmi şi paşnici. Ei evită tot timpul să se ceartă şi să se certe, dar sunt artistici şi au bun gust în viaţă. Oamenii care se nasc în anul iepurelui sunt calmi şi paşnici. Ei evită tot timpul să se ceartă şi să se certe, dar au simţ artistic şi bun gust în viaţă.

Acesta este motivul pentru care acordă o atenţie deosebită micilor detalii şi se asigură că totul este făcut corect. Sunt oameni nesiguri şi sensibili cărora nu le place să fie criticaţi, ceea ce îi determină să nu le placă schimbările. Iepurii sunt inteligenţi şi vor face ca totul să fie bine, transmite The Chinese Zodiac

Dar pentru că îi urmează Anul Tigrului, Anul Iepurelui are obiceiul de a escalada sau accelera orice a lăsat anul anterior în urmă (în special războaiele), aşa cum s-a văzut în istorie. 

Tigrul simbolizează puterea, ferocitatea, curajul şi respectul. Tigrul atacă prin surprindere, are o viteză de 60 km/oră în medie şi provoacă printre cele mai puternice muşcături. 

Deşi lumea se aşteaptă ca Anul Iepurelui de Apă să aducă speranţă, în realitate, ar putea aduce şi mai mult prăpăd, şi asta pentru că iepurele este un animal care se deplasează rapid, ţopăie şi se reproduce în număr mare, încât că devine o mare bătaie de cap pentru fermieri. 

O femelă poate da naştere în medie la 12 pui pe lună. Asta înseamnă că Anul Iepurelui poate înmulţi problemele? 

Istoria ne demonstrează că de fiecare dată când a debutat un război în Anul Tigrului, Anul Iepurelui a escaladat conflictul. 

1914 a fost Anul Tigrului care a declanşat Primul Război Mondial, 1915 a fost Anul Iepurelui care a extins războiul, rezultând fronturi sângeroase la Gallipoli.

În 1927, Anul Iepurelui, americanii au invadat Nicaragua după eruperea războiului civil nicaraguan în anul anterior. 

1938 a fost Anul Tigrului în care Adolf Hitler a anexat Austria şi regiunea sudetă a Cehoslovaciei, în 1939 - Anul Iepurelui, Hitler a anexat întreaga Cehoslovacie şi a invadat Polonia împreună cu Stalin (el a invadat totodată Finlanda spre iarnă). 

1951, Anul Iepurelui, se duceau lupte în jurul paralelei 38 în cadrul războiului din Coreea, americanii şi sud-coreenii intrând în impas din cauza rezistenţei feroce a nord-coreeniilor şi chinezilor comunişti. A fost şi anul dezvoltării primei bombe termonucleare. 

În 1963, preşedintele american John F. Kennedy a fost asasinat la Dallas, marcând începutul unei perioade de tensiuni politice şi conflicte rasiale, dar şi creşterea gradului de implicare a Statelor Unite în conflictul vietnamez.  A fost atunci ultimul An al Iepurelui de Apă. 

1975, un alt An al Iepurelui, a marcat finalul a 20 ani de război în Vietnam, comuniştii nord-vietnamezi cucerind sudul Vietnamului după retragerea completă a trupelor americane, rezultând căderea Saigonului. 

1987 era marcat de mai multe conflicte locale, de la războiul dintre Irak şi Iran în care Saddam Hussein folosea arme chimice, ucigând zeci de mii de iranieni, până la conflictul din Sri Lanka. De altfel, dacă 1986 a fost marcat de accidentul nuclear de la Cernobîl, în 1987, în plin declin al Uniunii Sovietice, Gorbaciov a lansat politicile de reformă şi transparenţă. 

În 1999 a luat sfârşit războiul din Kosovo după aproape doi ani, rezultând aproximativ 3.000 de morţi, iar în Rusia, anul Iepurelui a marcat venirea lui Vladimir Putin la putere. Lumea a fost panicată de Sfârşitul Lumii, anunţat pentru anul 2000, dar nu s-a petrecut niciun incident. 

2011 a fost însă un an tragic. Anul Iepurelui de Metal a marcat sfârşitul teroristului Osama bin Laden şi a dictatorului Gadaffi, dar a fost anul declanşării Primăverii Arabe, tensiunilor sociale şi a războaielor civile în lumea musulmană, Siria, Egipt,Tunisia, Libia şi Yemen devenind state eşuate, iar Europa a fost grav afectată de valul de imigranţi şi refugiaţi. A fost şi anul venirii la putere a dictatorului Kim Jong-Un în Coreea de Nord.

Ce ne rezervă Anul Iepurelui de Apă, început pe 22 ianuarie 2023 şi care se va încheia pe 9 februarie 2024? Dacă Anul Tigrului de Apă a lăsat în urmă devastatorul război din Ucraina, tensiunile din Extremul Orient şi inflaţia devoratoare, ar însemna ca Anul Iepurelui să ne aducă un război mondial? 

Anii Iepurelui n-au fost totuşi fatali în totalitate, căci au lăsat în urmă daruri ale progresului.

În 1915 a fost efectuat primul apel telefonic transcontinental, în 1927 a debutat producţia modelului A Ford şi a fost efectuat primul zbor de la New York City la Paris.

1939, deşi a fost un an de război, a fost anul în care s-au descoperit stelele neutronice şi găurile negre, a fost anul inventării nailonului, iar  fisiunea nucleară era descoperită şi se făceau paşi importanţi în computeristică. 

1951 a adus prima pilulă contraceptivă care se putea lua pe cale orală  şi primul computer electronic livrat pe piaţa comercială.

În 1963 au fost efectuate trei mari operaţii de transplant în premieră - Iunie – Guy Alexandre efectuează primul transplant de rinichi,  Thomas Starzl efectuează primul transplant de ficat, iar James D. Hardy efectuează primul transplant pulmonar. 

1975, un an dezamăgitor pentru America care a dus la apariţia "sindromului Vietnam", dar un an bun pentru progres - a fost creat microcomputerul Altair 8800, boala Lyme a fost descoperită, se făceau progrese în domeniul examinării creierului uman pentru depistarea demenţei, a fost inventată prima cameră digitală, iar capsula spaţială americană Apollo a andocat cu capsula Soyuz, marcând o nouă epocă în domeniul cooperării spaţiale la nivel internaţional. 

În 1987 era descoperită familia de secvenţe de ADN numită CRISPR şi primul infractor a fost prins după amprentarea ADN.  

Filmul Matrix revoluţionase cinematografia americană în 1999 şi primul Emoji a fost creat în Japonia, iar în 2011 a fost inventat Siri, primul asistent vocal comercializat. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici