- Home
- Jocurile Olimpice de la Tokyo
- BUCUREŞTI, (02.08.2021, 00:54)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
După 109 ani, doi atleţi împart pentru prima dată titlul olimpic la săritura în înălţime
- O incredibilă finală olimpică la săritura în înălţime s-a încheiat cu medalii de aur atât pentru Mutaz Essa Barshim din Qatar, cât şi pentru Gianmarco Tamberi din Italia.
- După o competiţie epuizantă de două ore, cei doi nu au putut fi departajaţi, după ce au înregistrat cele mai bune sărituri.
Urmărește
1190 afișări
Sursa foto: Mediafaxfoto
Sportivilor li s-a oferit posibilitatea de a participa la o serie de sărituri de departajare, dar, într-un moment de sportivitate, cei doi au fost de acord să împartă titlul, ceea ce a stârnit valuri de bucurie.
Amândoi au avut trei sărituri nereuşite în tentativa de a egala recordul olimpic de 2,39 metri şi sărituri fără erori, până la acea fază a concursului. Cei doi ar fi putut să lupte pentru posesia exclusivă a titlului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Vezi mai multe articole din categoria jocurile-olimpice-de-la-tokyo
Mutaz Essa Barshim l-a întrebat pe oficialul olimpic dacă pot opta ambii pentru medaliile de aur. Oficialul a dat din cap, spunând: "dacă sunteţi de acord să împărţiţi titlul".
Cei doi au căzut de acord pe loc, intrând în istorie ca primi sportivi care împart podiumul olimpic într-o probă de atletism din 1912 încoace.
Povestea de succes a lui Gianmarco Tamberi este una inedită. Acesta a suferit o accidentare la picior chiar înainte de Jocurile Olimpice de la Rio 2016, ceea ce a făcut să nu poată participa la acea ediţie, la care a r fi avut şanse mari la o medalie.
El a păstrat ghipsul, pe care a scris încă în momentele de convalescenţă "Road to Tokyo 2020". Duminică l-a avut alături de el în timpul finalei olimpice, în cadrul căreia a câştigat medalia de aur.
Maksim Nedasekau din Belarus a luat bronzul, după ce a sărit şi el la 2,37m, având însă câteva încercări ratate.
Tamberi şi Barshim s-au îmbrăţişat înainte de a alerga să sărbătorească alături de antrenorii şi coechipierii lor, ridicând steagurile naţionale deasupra capului.
Barshim adaugă medalia olimpică de aur la cele două titluri mondiale pe care le deţine, fiind totdată şi cel de al doilea câştigător al unei medalii de aur pentru Quatar la Tokyo 2020, după cea a halterofilului Fares Elbakh.
Tamberi încă sărbătorea pe pistă când compatriotul său Lamont Marcell Jacobs i-a alergat în braţe, la capătul pistei de 100 de metri, după cursa de sprint câştigată surprinzător de acesta.
Cei doi medaliaţi cu aur la proba de săritură în înălţime au fost nevoiţi să depăşească accidentări dificile în cariera lor, dar Barshim spune că sacrificiile au meritat.
"Este uimitor. Acesta este un vis din care nu vreau să mă trezesc", a spus el.
"Am trecut prin multe. Sunt cinci ani de când aştept, cu accidentări şi multe obstacole. Dar suntem astăzi aici, împărtăşind acest moment şi toate sacrificiile. Acum, în acest moment, chiar pot spune că a meritat".
Tamberi a trebuit să ia o pauză pentru a se recupera după o accidentare care i-a pus în pericol cariera şi care l-a exclus de la Rio 2016.
"După accidentările mele, tot ce mi-am dorit a fost să revin, iar acum am acest aur, este incredibil. Am visat la asta de atâtea ori. Mai ales după ce mi s-a spus în 2016, chiar înainte de Rio, că există riscul să nu mai pot concura.”, mai spus italianul.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: VIDEO Surpriză la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Italianul Lamont Marcell Jacobs e noul rege al sprintului mondial
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe