- Home
- Jocurile Olimpice de la Tokyo
- (09.08.2021, 04:39)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Poveştile Olimpiadei. Chinul Rwandei pentru prima medalie din istorie la JO
- Flacăra olimpică a fost stinsă duminică, 8 august, pentru a marca sfârşitul Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020, iar ştafeta a fost predată Parisului 2024.
- Rwanda a fost printre cele 205 de ţări reprezentate la JO, dar cei 5 sportivi ai săi nu au reuşit să pună capăt secetei de medalii olimpice a ţării.
- De la ciclistul Moise Mugisha la John Hakizimana, cei din Rwanda au luptat pentru prima medalie la Jocuri de la debutul olimpic în 1984.
Urmărește
4840 afișări
Olimpiada s-a dus, dar poveştile ei abia acum încep. Rwanda a sperat că va face rost de prima sa medalie din istorie la Olimpiadă. Cei 5 sportivi pe care i-a avut această ţară la Tokyo 2020 au fost însă departe de podium. Iată traseul lor:
Moise Mugisha (ciclism):
Visul tânărului de 24 de ani de a merge vreodată la Jocurile Olimpice s-a împlinit. Cu toate acestea, nu a fost un debut pe care îl aştepta la Jocurile Olimpice, deoarece speranţele sale pentru o medalie au fost reduse după ce un accident de maşină l-a forţat să iasă din cursa rutieră masculină desfăşurată pe 24 iulie. Mugisha, care a semnat pentru clubul sud-african de ciclism ProTouch la începutul acestei săptămâni, a fost printre 41 de sportivi care nu au reuşit să termine cursa câştigată de ecuatorianul Richard Carapaz.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Vezi mai multe articole din categoria jocurile-olimpice-de-la-tokyo
Alphonsine Agahozo (înot):
A fost purtătoare de steag la ceremonia de deschidere a jocurilor Tokyo 2020, pe 23 iulie, alături de maratonistul John Hakizimana. Înotătoarea n-a fost în apele sale la Tokyo Aquatics Center. Timpul ei nu a fost suficient pentru a se regăsi printre cei mai buni 16 înotători selectaţi pentru semifinale. Experienţa lui Agahozo la Jocurile de la Rio 2016 nu i-a fost suficientă pentru a finaliza în Japonia o performanţă impresionantă.
Eloi Maniraguha (înot):
La fel ca Agahozo, Maniraguha a plecat la Tokyo cu noi ambiţii, după un debut olimpic frustrant la Jocurile de la Rio 2016. Cu toate acestea, înotătorul s-a chinuit din nou, deoarece nu a reuşit să se califice în semifinale, terminând pe locul 7 serii, în cursa de 50 m liber masculin, desfăşurată la Tokyo Aquatics Center, cu 25,38 secunde.
Marthe Yankurije (atletism):
Yankurije şi-a făcut debutul olimpic la Tokyo în atletism, întrucât a concurat la proba feminină de 5000 m de pe Stadionul Olimpic din Tokyo. Totuşi, norocul nu a mers nici pe drumul ei. A terminat pe locul 17 în calificări.
John Hakizimana (atletism):
Singurul reprezentant în maratonului olimpic masculin la Jocurile de la Tokyo 2020. A avut un început perfect de la Parcul Sapporo, duminică, 8 august, întrucât a alergat jumătate din maraton pe drumul cel bun. Cu toate acestea, a fost nevoit să se retragă din cursă după ce a alergat 33 km. Corpul său nu a făcut faţă căldurii din Japonia.
AICI, clasamentul pe medalii la JO.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe