- Home
- Jocurile Olimpice de la Tokyo
- (28.07.2021, 03:34)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
VIDEO Jocurile Olimpice. Canotoarele Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au adus prima medalie de aur pentru România
- La Jocurile Olimpice de la Tokyo, România a scos aur din apă, la canotaj, în proba de dublu vâsle feminin.
- Favorite să termine pe locul 1, dublele campioane europene Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş n-au dat greş, terminând cursa din această dimineaţă cu un nou record olimpic.
- Este a doua medalie a României la JO, după argintul luat de Ana Maria Popescu, la scrimă.
Urmărește
5133 afișări
Jocurile Olimpice. Canotoarele Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au adus prima medalie de aur pentru România
Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar, ambele în vârstă de 22 de ani, au câştigat medalia de aur la Tokyo! La Sea Forest Waterway, cele două românce au triumfat în proba de dublu vâsle feminin, după o cursă uriaşă, derulată miercuri dimineaţă în România.
„Medalia de astăzi este cea mai importantă pentru noi. Am muncit foarte mult pentru ea şi azi am reuşit să ne îndeplinim visul olimpic. (...) Am muncit pentru această medalie 2 ani de zile. Chiar şi anii dinainte au fost munciţi cu greu. Pentru că nu se câştigă uşor, chiar dacă în cursa noastră a părut că poate a fost uşor, fiindcă am condus cu o diferenţă destul de mare. Nu a fost. Am dat tot ce am putut, lucru care ne-a adus şi un record al Jocurilor Olimpice pe proba noastră”, au declarat Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar, la Aleph News.
„Emoţii au fost, fiindcă până nu treci linia de finish nu te poţi considera campion olimpic sau că ai vreo medalie. În canotaj se poate pierde şi în ultima baliză şi la sutime. Aşa că noi ne-am concentrat şi am fost mereu atente la lovitură, să nu scăpăm vreo vâslă sau ceva, fiindcă au fost condiţiile meteo destul de grele, de val şi vânt”, au adăugat ele. „Încă nu conştientizăm ceea ce s-a întâmplat. Cred că mai avem nevoie de câteva ore să ne liniştim, să fim noi cu noi ca să ne dăm seama că de fapt noi chiar am reuşit şi am cucerit această frumoasă medalie.”
„Este foarte importantă legătura pe care o formăm, atât în barcă, cât şi în afara ei. Suntem prietene foarte bune, ne susţinem una pe cealaltă şi acest lucru se vede şi când concurăm împreună”, au mai spus Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul
-
Retrospectivă 2024. Cele mai importante 10 evenimente din piaţa de capital: maxime istorice, finanţări record prin Fidelis, schimbări la ASF, vânzări din partea fondurilor de pensii, şocuri politice şi volatilitate
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
Vezi mai multe articole din categoria jocurile-olimpice-de-la-tokyo
Bodnar şi Radiş, vicecampioane mondiale (2019, Linz), au condus cursa de la un capăt la altul, câştigând cu timpul de 6 min 41 sec 03/100, stabilind şi cel mai bun timp olimpic. Precedenta performanţă aparţinea Marii Britanii (6:44.33) şi fusese stabilită în 2012, la Londra.
Cele două românce, la prima lor participare olimpică, sunt duble campioane europene în această probă (Poznan 2020, Varese 2021).
Medaliile de argint au fost câştigate de Noua Zeelandă (Brooke Donoghue, Hannah Osborne), în 6 min 44 sec 82/100, iar bronzul a revenit olandezelor Roos de Jong şi Lisa Scheenaard, cronometrate în 6 min 45 sec 73/100.
Bodnar şi Radiş (portdrapelul României la ceremonia de deschidere de la Tokyo) au adus a 20-a medalie de aur a canotajului românesc la Jocurile Olimpice, prima după o aşteptare de 13 ani. La canotaj, România a mai cucerit la JO alte 19 medalii, 10 de argint şi 9 de bronz.
Aceasta este a 90-a medalie de aur pe care România o câştigă în istoria Jocurilor Olimpice.
România s-a obişnuit să scoată aur din apă la fiecare ediţie a Jocurilor Olimpice de Vară. Şi la actualele Jocuri existau speranţe la medalii, în condiţiile în care România a deplasat la JO de la Tokyo 9 echipaje la canotaj şi 36 sportivi (plus două rezerve).
Echipajul de dublu vâsle feminin al ţării noastre s-a calificat în Finala A, după ce a câştigat cursa de duminică.
La dublu vâsle feminin, Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, duble campioane europene, au câştigat prima semifinală cu timpul de 7 min 04 sec 31/100, având un avans de cinci secunde faţă de următorul echipaj, Noua Zeelandă.
Canotoarea Simona Radiş declara, vineri, la finalul cursei în care s-a calificat alături de colega sa, Ancuţa Bodnar, în semifinala probei de dublu vâsle de la JO 2020, că aurul olimpic este cea mai mare dorinţă.
„Nu am concurat chiar singure, am avut şi adversare, dar am avut un timp mai bun decât adversarele noastre, le-am devansat şi am păstrat distanţa până la final. Nu putem spune că nu ne dorim. Aurul este poate cea mai mare dorinţă a noastră, pentru asta vom lupta în fiecare cursă şi vom da totul. Sperăm să mergem acasă cu cea mai frumoasă amintire”, a declarat Radiş, pentru pagina de Facebook a COSR.
Ancuţa Bodnar spera ca echipajul său să obţină timpi chiar mai buni în semifinala şi finala probei: „Am avut un timp bun, primul din această cursă. Sperăm să demonstrăm aceeaşi valoare şi în semifinală, poate un timp chiar şi mai bun. Suntem focusate pe ceea ce avem de făcut şi nu ne interesează foarte mult restricţiile. Ne-am obişnuit. Suntem de o săptămână aici şi parcă a trecut o zi".
După aurul fetelor, a urmat argintul băieţilor, totul în decurs de o oră, miercuri dimineaţă. Medalia băieţilor a fost adusă de Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi de Cosmin Pascari.
Legătura dintre medalii? Mihăiţă Ţigănescu este iubitul Ancuţei Bodnar, proaspăta campioană olimpică. CITEŞTE AICI Povestea campioanei olimpice Ancuţa Bodnar: iubirea pentru colegul Mihăiţă Ţigănescu a făcut-o să nu renunţe la canotaj!
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Povestea campioanei olimpice Ancuţa Bodnar: iubirea pentru colegul Mihăiţă Ţigănescu a făcut-o să nu renunţe la canotaj!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:03
-
ieri, 23:10