23 de poliţişti de frontieră de la Calafat, trimişi în judecată pentru fapte de corupţie

S-a dispus trimiterea în judecată a 23 de agenţi de poliţie de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Calafat, aflaţi sub control judiciar.

Urmărește
182 afișări
Imaginea articolului 23 de poliţişti de frontieră de la Calafat, trimişi în judecată pentru fapte de corupţie

23 de poliţişti de frontieră de la Calafat, trimişi în judecată pentru fapte de corupţie

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj au desfăşurat cercetări într-o cauză penală în care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au emis un rechizitoriu prin care au dispus trimiterea în judecată a 23 de agenţi de poliţie de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Calafat – Punctul de trecere a Frontierei Calafat, aflaţi în prezent sub măsura preventivă a controlului judiciar, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită în formă continuată.

„În fapt, în perioada martie-noiembrie 2023, în calitate de agenţi de poliţie de frontieră din cadrul ITPF Giurgiu – Sectorul Poliţiei de Frontieră Calafat – Punctul de Trecere a Frontierei Calafat – Compartimentul Ture Serviciu, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpaţii au remis colaboratorilor autorizaţi în cauză, superiori ierarhic, diverse sume de bani şi alte bunuri pentru ca aceştia să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu, în sensul de a nu exercita în mod judicios atribuţiile de verificare şi control asupra activităţii lor, respectiv să nu ia măsurile legale în consecinţă. Concret, pentru a-i determina pe conducătorii auto să le ofere sume de bani sau foloase materiale, poliţiştii de frontieră invocau diverse nereguli constatate la documentele persoanelor şi ale vehiculelor, lipsa unor autorizaţii, facturi şi acte de însoţire sau nerespectarea regimului de transport persoane şi marfă, fapte ce ar atrage implicit efectuarea unor verificări suplimentare în punctul de frontieră, descărcarea, inventarierea şi chiar confiscarea mărfurilor transportate, verificarea amănunţită a pasagerilor şi aplicarea unor sancţiuni contravenţionale, iar după primirea sumelor de bani ori alte bunuri, nu se mai dispuneau măsurile legale sau sancţiunile invocate iniţial şi se permitea intrarea în România fără efectuarea altor activităţi suplimentare”, transmite Direcţia Generală Anticorupţie (DGA).

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici