Argentina solicită arestarea ministrului iranian de Interne pentru rolul dintr-un atentat. Argentinienii au cerut Interpolului să emită o notificare de arestare pe numele iranianului

Autorităţile din Argentina solicită arestarea ministrului iranian de Interne. Acesta este considerat responsabil pentru un atentat din 1994. Argentinienii au cerut Interpolului să emită o notificare de arestare pe numele iranianului.

1063 afișări
Imaginea articolului Argentina solicită arestarea ministrului iranian de Interne pentru rolul dintr-un atentat. Argentinienii au cerut Interpolului să emită o notificare de arestare pe numele iranianului

Argentina solicită arestarea ministrului iranian de Interne pentru rolul dintr-un atentat. Argentinienii au cerut Interpolului să emită o notificare de arestare pe numele iranianului

Argentina a cerut Interpolului să emită o notificare de arestare pentru ministrul iranian de Interne, Ahmad Vahidi, potrivit BBC.

Solicitarea vine la mai puţin de două săptămâni după ce un tribunal din Argentina a considerat Iranul responsabil pentru atacul din 1994 asupra unui centru comunitar evreiesc din Buenos Aires, în care 85 de persoane au fost ucise. Argentina l-a acuzat în trecut pe Vahidi, care a condus braţul de operaţiuni în străinătate al Corpului Gărzii Revoluţionare Islamice (ICRGC), că a fost în spatele bombardamentului. Iranul a negat întotdeauna orice implicare în atentat.

Ministrul Ahmad Vahidi a fost în Pakistan la începutul acestei săptămâni, ca parte a unei delegaţii iraniene care ulterior a mers în Sri Lanka.

Ministerul de Externe din Argentina a anunţat că le-a cerut celor două ţări să-l reţină pe Vahidi. Se pare că Vahidi nu a mai făcut deplasarea în Sri Lanka şi din Pakistan s-a întors în Iran.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
argentina,
ministru,
iran

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici