Arpad Paszkany şi Iuliu Mureşan, audiaţi la DNA
Patronul grupării CFR Cluj, Arpad Paszkany, şi preşeditele clubului de fotbal, Iuliu Mureşan, au venit, miercuri dimineaţă, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a fi audiaţi în dosarul în care este cercetat comisarul Toma Rus.
Arpad Paszkany şi Iuliu Mureşan, audiaţi la DNA (Imagine din arhiva Mediafax Foto)
Cei doi au sosit la DNA în jurul orei 10.00, spunând că au fost citaţi de procurori ca martori în dosarul în care comisarul Toma Rus este cercetat pentru corupţie.
Patronul CFR Cluj, Arpad Paszkany, a declarat, la ieşirea de la audierile care au durat aproximativ o oră, că este parte vătămată în dosar, dar a refuzat să dea alte detalii despre declaraţiile pe care le-a dat procurorilor, pentru că legea îi interzice.
Acesta a precizat şi că nu va mai fi citat pe viitor de procurorii anticorupţie în acest dosar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Papa Francisc îi avertizează pe liderii mondiali despre riscurile Inteligenței Artificiale și impactul asupra adevărului
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
Paszkany şi Mureşan au fost chemaţi la DNA şi la finalul lunii mai, când nu au putut fi audiaţi însă din cauza unor probleme medicale ale unui procuror.
De asemenea, comisarul Toma Rus s-a prezentat, marţi, la DNA, însă nici acesta nu a putut fi audiat deoarece procurorii nu au soluţionat o cererea a apărătorului de a-i prezenta acuzaţiile, potrivit declaraţiilor avocatului său, Gheorghiţă Mateuţ.
Mateuţ a explicat că procurorii au schimbat, formal, o încadrare juridică din dosarul clientului său, din trafic de influenţă în şantaj, iar Toma Rus are, din nou, calitatea de învinuit în dosarul în care s-a anulat ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale în urma plângerilor formulate de apărători la procurorii ierarhici, respectiv la procurorul general.
Toma Rus este cercetat de procurorii DNA pentru şantaj, spălare de bani, stabilirea cu intenţie a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială a bunurilor operatorilor economici la care statul este operator şi complicitate la delapidare.
Anterior, avocatul lui Rus a depus o plângere la Parchetul ICCJ împotriva ordonanţei date de procurorul Florin Maghiar de la DNA Cluj, care dispusese punerea în mişcare a acţiunii penale. Parchetul instanţei supreme a admis plângerea, în martie, iar Toma Rus a redevenit învinuit, şi nu inculpat în dosarul în care este cercetat şi, potrivit lui Mateuţ, a fost repus în toate drepturile.
Procurorul DNA Cluj Florin Maghiar dispusese, printr-o ordonanţă, punerea în mişcare a acţiunii penale, iar Toma Rus fusese pus la dispoziţia IGPR. Avocatul Gheorghiţă Mateuţ a atacat această ordonanţă şi plângerea sa a fost admisă de şeful DNA Cluj. Procurorul Florin Maghiar a atacat, la rândul său, decizia şefului DNA Cluj, iar Daniel Morar, şeful DNA, i-a admis cererea. În cele din urmă, avocatul Gheorghiţă Mateuţ a atacat decizia lui Daniel Morar la Parchetul General şi acesta i-a admis cererea.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
astăzi, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria