- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Avocatul bucureştean Roxana Jianu, trimis în judecată de procurorii DNA
Avocatul Roxana Jianu, din cadrul Baroului Bucureşti, a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie, în stare de arest preventiv, pentru că a înşelat zeci de persoane, prejudiciul fiind de aproximativ 3,5 milioane de euro, a informat, joi, Direcţia Naţională Anticorupţie.
Jianu a fost trimisă în judecată pentru înşelăciune în formă agravantă, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.
Din probele administrate în faza de urmărire penală, s-a stabilit că, în perioada 2006 - august 2007, Jianu, profitând de calitatea sa de avocat, a indus în eroare 55 persoane, cărora le-a creat aparenţa faptului că sunt beneficiari ai adjudecării legale a 39 de imobile din Bucureşti, în cadrul unor proceduri de executare silită, folosindu-se de mai multe înscrisuri false (procese – verbale, acte de adjudecare, chitanţe având antetele unor birouri ale executorilor judecătoreşti, comunicări ale Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
Concret, în contextul activităţilor profesionale de avocat, Jianu a prezentat părţilor vătămate „oportunitatea” de a achiziţiona, la preţuri foarte mici, imobile executate silit şi care erau vândute prin licitaţii ce ar fi fost organizate de Birouri ale Executorilor Judecătoreşti. În realitate, licitaţiile nu se organizau, inculpata prezentând persoanelor vătămate înscrisuri falsificate, în baza cărora le solicita contravaloarea aşa-ziselor imobile adjudecate. Pentru întocmirea înscrisurilor false, inculpata a confecţionat mai multe ştampile care le imitau pe cele ale birourilor executorilor judecătoreşti, precum şi ale unor autorităţi cu competenţe în recunoaşterea dreptului legal de proprietate.
De exemplu, una dintre părţile vătămate a „câştigat” la licitaţie dreptul de proprietate asupra unui teren în suprafaţă de 165 metri pătraţi, situat în Bucureşti – Calea Floreasca, cu suma de 117.000 de lei ( aproximativ 33.400 euro), iar în urma unei alte aşa-zise licitaţii, şase persoane au plătit acesteia sume cuprinse între 48.000 de euro şi 98.000 de euro pentru un alt imobil, situat pe strada Paris.
Persoanele vătămate s-au constituit părţi civile cu suma totală de 6.782.603 de lei (aproximativ 1.937.000 de euro, la un curs de schimb de 3.5 lei/euro) şi 1.453.500 de euro.
În 13 septembrie 2007, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a dispus reţinerea pe o durată de 24 de ore a avocatei, iar în ziua următoare aceasta a fost arestată preventiv de către Curtea de Apel Bucureşti, pentru o perioadă de 20 de zile, măsura preventivă fiind prelungită până la data de 22 decembrie.
Având în vedere că valoarea prejudiciului cauzat a depăşit suma de un milion euro, la data de 8 octombrie 2007, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a dispus declinarea competenţei de soluţionare în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Prin rechizitoriu s-a dispus şi disjungerea cauzei, pentru a se continua cercetările cu privire la întreaga activitate infracţională a inculpatei, având acelaşi mod de operare, a adăugat sursa citată.
Dosarul va fi soluţionat de instanţa Curţii de Apel Bucureşti.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO