CAB a amânat, din nou, discutarea restituirii dosarului Rafo-Carom la Parchet

Curtea de Apel Bucureşti a amânat, pentru 15 mai, discutarea restituirii dosarului Rafo-Carom, în care sunt judecaţi Ovidiu Tender, Marian Iancu şi alte patru persoane, la Parchet, motivul constituindu-l lipsa avocaţilor pentru trei dintre acuzaţi, dar şi lipsa apărătorilor părţilor civile.

Urmărește
16 afișări
Imaginea articolului CAB a amânat, din nou, discutarea restituirii dosarului Rafo-Carom la Parchet

CAB a amânat, din nou, discutarea restituirii dosarului Rafo-Carom la Parchet (Imagine: Mediafax Foto)

La şedinţa de joi, avocaţii lui Marian Badea, Marian Alexandru Iancu şi Bogdan Sălăjan au absentat, astfel că instanţa a dispus ca cei trei apărători să facă dovada pentru imposibilitatea prezentării la termenul de judecată. Totodată, instanţa a dispus ca, la termenul din 15 mai, în cazul neprezentării avocaţilor şi neasigurării substituirii lor, Baroul Bucureşti să desemneze apărători din oficiu.

La şedinţa de joi au fost prezenţi Ovidiu Tender, Bogdan Sălăjan şi Cicilia Dumitrescu.

Pe de altă parte, Curtea de Apel Bucureşti a constatat că citaţiile pentru părţile civile, respectiv Finconta Consulting SRL Bucureşti şi Sierra Quadrant SRL Bacău, s-au restituit întrucât acestea nu au fost găsite la sediile indicate.

Pentru citarea lor şi îndeplinirea procedurii, Curtea de Apel a dispus cererea de relaţii de la Registrul Comerţului pentru a se indica adresele corecte ale sediilor.

Tribunalul Bucureşti a decis, la jumătatea lunii noiembrie, returnarea dosarului Rafo-Carom către procurori pentru refacerea rechizitoriului.

Instanţa a motivat decizia invocând prevederile Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, adică dreptul la un proces echitabil.

În primul rând, Tribunalul Bucureşti a constatat că în materialul de sesizare a instanţei nu sunt arătate actele concrete de iniţiere şi nici cele de constituire la grupul infracţional şi "nu se regăsesc elementele de fapt privitoare la grup".

Totodată, instanţa a sesizat că sunt mai multe neclarităţi în cele două ordonanţe întocmite de procurori, în care au fost schimbate încadrările juridice ale inculpaţilor, doar una din cele două ordonanţe fiind inclusă în rechizitoriu.

Astfel, judecătorul, care s-a pronunţat în primă instanţă, a dispus restituirea dosarului la Parchet în vederea refacerii actului de sesizare numai cu privire la faptele pentru care a fost începută urmărirea penală.

Hotărârea Tribunalului Capitalei a fost contestată de procurori la Curtea de Apel Bucureşti.

În acest dosar, Ovidiu Tender a fost trimis în judecată pentru mai multe infracţiuni economice, alături de Marian Alexandru Iancu, Cicilia Dumitrescu, Marin Badea, Toader Găurean şi Bogdan Sălăjan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici