- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cererea privind interdicţia de a părăsi ţara în cazul lui Tartoussi, amânată trei săptămâni
Curtea de Apel Bucureşti a amânat, joi, pentru 14 februarie, discutarea cererii procurorilor privind interdicţia de a părăsi ţara pentru armatorul Mustafa Tartoussi, pentru ca toate părţile să poată analiza ultimele documente trimise instanţei de autorităţile libaneze.
Cererea privind interdicţia de a părăsi ţara în cazul lui Tartoussi, amânată trei săptămâni
Curtea de Apel Bucureşti a primit un document care conţine răspunsul autorităţilor libaneze la comisia rogatorie solicitată de autorităţile judiciare române în dosarul armatorului Mustafa Tartoussi - judecat pentru că l-a ajutat pe Omar Hayssam să fugă din România - şi care relevă modul în care Hayssam a părăsit România, la bordul navei Iman T.
Vasul Iman T, care l-a avut drept căpitan pe Youssef Abd Al-Razzaq Tartoussi, a plecat atunci încărcat cu ceapă şi componente de macarale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Căpitanul navei Iman T a recunoscut că a fost plătit cu 800 de euro de Omar Hayssam, înregistrat sub numele fratelui său, Omar Samir, pentru a fi lăsat într-o cabină a vasului, ceea ce contrazice afirmaţiile sirianului conform cărora a plecat de pe Otopeni, "la costum şi parfumat".
La termenul de joi în procesul lui Tartousssi, procurorul de şedinţă a solicitat luarea măsurii interdicţiei de a părăsi ţara în cazul armatorului, existând suspiciunea că acesta s-ar putea sustrage de la anchetă.
Avocatul lui Tartoussi a respins argumentele procurorului, depunând instanţei ultimele documente privind ieşirea şi, respectiv, intrarea în ţară a armatorului în perioada sărbătorilor de iarnă.
Instanţa a amânat discutarea solicitării procurorului pe motiv că, pe de o parte, a fost lipsă de procedură cu Omar Hayssam, iar pe de altă parte, pe motiv că avocaţii trebuie să studieze ultimele documente depuse la dosarul cauzei.
Procesul a fost amânat până pe 14 februarie. Până atunci, instanţa urmează să-l citeze pe Omar Hayssam şi la Autoritatea Locală a Sectorului 5, astfel cum prevede procedura.
Mai multe convorbiri telefonice dintre procurorul de caz Ciprian Nastasiu de la DIICOT şi sirianul Omar Hayssam, înregistrate autorizat de Serviciul Român de Informaţii, au fost declasificate şi folosite în procesul armatorului Mustafa Tartoussi, cel care l-ar fi ajutat pe sirian să părăsească România la bordul navei sale, caz judecat de Curtea de Apel Bucureşti.
Omar Hayssam s-a îmbarcat pe una dintre navele lui Tartoussi - potrivit rechizitoriului prin care armatorul a fost deferit justiţiei - el părăsind România în noaptea de 29 spre 30 iunie 2006, iar în 22 iulie a început să-i telefoneze procurorului Ciprian Nastasiu, care şi-a pus telefonul sub urmărire.
În 13 iunie 2007, instanţa Curţii de Apel Bucureşti l-a condamnat, în lipsă, pe omul de afaceri Omar Hayssam la 20 de ani de închisoare în procesul în care este acuzat de acte de terorism în legătură cu răpirea a trei jurnalişti români în Irak, în 28 martie 2005.
Fuga lui Hayssam i-a determinat pe şefii serviciilor secrete şi pe procurorul general al României să-şi prezinte demisiile.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO