Chiuariu: Doi dintre membrii Comisiei speciale, în incompatibilitate

Ministrul Justiţiei Tudor Chiuariu a sesizat, luni, Administraţia Prezidenţială cu privire la incompatibilitatea a doi dintre membrii Comisiei special instituită pentru analiza sesizărilor cu privire la săvârşirea unei infracţiuni în exerciţiul funcţiei de către membrii Guvernului.

Urmărește
5 afișări
Imaginea articolului Chiuariu: Doi dintre membrii Comisiei speciale, în incompatibilitate

Chiuariu: Doi dintre membrii Comisiei speciale, în incompatibilitate

Ministerul Justiţiei a comunicat, luni, că Tudor Chiuariu a cerut ca Marius Iosif şi Laura Ştefan, membri ai Comisiei, "să se abţină de la efectuarea oricăror acte cu referire la sesizarea care îl priveşte".

În privinţa judecătorului Marius Iosif, Chiuariu afirmă că, prin decretul şefului statului din 9 iulie, acesta a fost numit, la propunerea ministrului Justiţiei, membru în Comisia specială. Ulterior, acesta a fost numit, prin ordinul ministrului Justiţiei din 3 septembrie, în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

"În considerarea acestor raporturi profesionale, precum şi a suspiciunilor pe care le poate naşte faptul că l-am numit la conducerea unei unităţi subordonate Ministerului Justiţiei, i-am recomandat să informeze instanţa la care activează, precum şi Consiliul Superior al Magistraturii, urmând ca acesta din urmă să decidă dacă există un conflict de interese. Informarea dlui Marius Iosif a fost transmisă Consilului Superior al Magistraturii la data de 19.09.2007.

Considerăm că până la hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii privind existenţa sau inexistenţa unui conflict de interese care ar da naştere unui caz de incompatibilitate, dl. Marius Iosif ar trebui să se abţină de la orice activitate în cadrul Comisiei", afirmă Tudor Chiuariu.

În privinţa Laurei Ştefan, ministrul a transmis Administraţiei Prezidenţiale că aceasta a fost numită membru al Comisiei printr-un decret al şefului statului din 2006, iar situaţia de incompatibiliate este determinată de atitudinea acesteia în legătură cu revocarea procurorului Doru Florin Ţuluş.

"Atitudinea doamnei Laura Oana Ştefan, adoptată ca urmare a solicitării mele adresată Consilului Superior al magistraturii de a dispune revocarea dlui Doru Florin Ţuluş din funcţia de procuror şef secţie al Secţiei pentru combaterea infracţiunilor conexe celor de corupţie, a fost aceea de a-şi da demisia, motivând că nu este de acord cu această măsură şi cu criticile mele la adresa conducerii Direcţiei Naţionale Anticurorupţie", susţine ministrul.

"Această atitudine a doameni Laura Ştefan nu lasă niciun fel de dubiu asupra poziţionării dumneaei faţă de mine şi de deciziile luate de mine în calitate de Ministru al Justiţiei, după cum nu lasă niciun fel de dubiu asupra legăturii de prietenie cu actuala conducere a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. De altfel, cu privire la dnii Daniel Morar şi Doru Florin Ţuluş, domnia sa mi-a explicat personal în momentul înaintării demisiei că «i-a susţinut şi îi susţine în continuare»"m a adăugat Chiuariu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici