Corina Voiculescu a pierdut procesul cu şeful DNA

Corina Voiculescu a pierdut, marţi, procesul cu şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, Judecătoria sectorului 1 Bucureşti respingându-i acesteia plângerea pe care a apreciat-o ca neîntemeiată.

Urmărește
6 afișări
Imaginea articolului Corina Voiculescu a pierdut procesul cu şeful DNA

Corina Voiculescu a pierdut procesul cu şeful DNA

Corina Voiculescu l-a acuzat pe şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie că a dispus să-i fie ascultate ilegal telefoanele, însă instanţa a decis respingerea "ca neîntemeiată" a plângerii reclamantei.

Decizia de marţi a Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti poate fi contestată la Tribunalul Capitalei.

Plângerea Corinei Voiculescu - fiica liderului PC, Dan Voiculescu - a fost înregistrată la Judecătoria Sectorului 1 în data de 12 iulie 2007. Fiica mai mică a preşedintelui conservator, Corina Voiculescu, a depus în 19 aprilie 2007, la Secţia Anchete Speciale din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, o plângere împotriva şefului DNA, Daniel Morar, pe care îl acuză de infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

În acea plângere Corina Voiculescu arată că procurorul şef al DNA i-a încălcat dreptul la imagine atunci când i-a cerut în mod direct şefului adjunct al Serviciului Român de Informaţii (SRI) Florin Coldea date despre viaţa ei privată, dar şi despre activitatea profesională, şi asta în condiţiile în care ea nu face obiectul niciunui dosar penal al procurorilor anticorupţie.

"Prin adresa S 00119/ 6 martie 2007, DNA solicită, sub semnătura domnului procuror şef Morar Daniel Marius, date referitoare la persoana mea din partea SRI. Rog a se observa că acest material este adresat domnului Florin Coldea, adjunctul şefului SRI, iar nu conducătorului acestei instituţii, aşa cum ar fi fost firesc, fapt ce demonstrează o relaţie de natură personală dintre domnul Marius Daniel Morar şi Florin Coldea, care cu siguranţă ar fi răspuns cu solicitare la adresa menţionată", potrivit plângerii Corinei Voiculescu.

Mai mult, Corina Voiculescu susţine că i-au fost încălcate o serie de drepturi garantate de Constituţie, libertatea individuală, secretul corespondenţei şi al convorbirilor telefonice şi dreptul la viaţă privată.

Pe de altă parte, Daniel Morar susţinea în întâmpinarea depusă la dosarul cauzei că DNA a respectat legea atunci când a făcut adresele la SRI şi că nu a încălcat dreptul de imagine al Corinei Voiculescu.

"Solicitările oricăror gen de probe în cursul urmăririi penale nu reprezintă decât un mijloc de probă procedural vizat de organele de cercetare penală şi permis în mod expres de Codul de procedură penală, care vin în sprijinul soluţionării cauzei şi al elucidării împrejurărilor care au condus sau nu la săvârşirea unor fapte, în niciun caz la o încălcare a drepturilor cetăţeneşti", se arăta în întâmpinarea depusă la dosar.

Totodată, preşedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu, a depus, în 19 aprilie 2007, prin avocatul său, plângerea penală împotriva şefului DNA, pe care îl acuză că ar fi făcut un gest de poliţie politică atunci când a cerut SRI date despre persoana sa.

În acest document, Dan Voiculescu îl acuză pe Daniel Morar de abuz în serviciu contra intereselor persoanei. Plângerea penală a fost înregistrată la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Dan Voiculescu declara, într-o conferinţă de presă, că şeful DNA a făcut poliţie politică atunci când, fără să aibă calitatea, a cerut SRI , într-o adresă, date privind telefoanele, afacerile şi legăturile personale ale liderului PC şi ale fiicei sale Camelia Voiculescu.

"În disperarea de a găsi ceva despre familia Voiculescu, Daniel Morar a inclus-o şi pe fiica Corina Voiculescu în această adresă, deşi aceasta nu are nicio legătură cu afacerile", susţinea Voiculescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici