- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Curtea de Apel Galaţi a decis suspendarea grevei de la ArcelorMittal
Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au decis, marţi seară, să admită acţiunea introdusă de reprezentanţii administraţiei ArcelorMittal Galaţi prin care se cerea suspendarea grevei generale iniţiate de Sindicatul Solidaritatea.
Curtea de Apel Galaţi a decis suspendarea grevei de la ArcelorMittal (Imagine:Mediafax Foto)
Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au dispus suspendarea continuării grevei pe termen de 30 de zile de la data pronunţării deciziei, după ce reprezentanţii combinatului au motivat că există pericol de explozie la bateriile de cocsificare din Uzina Cocso-chimică.
Decizia vine după ce reprezentanţii greviştilor şi cei ai administraţiei s-au întâlnit fără ca discuţiile să ajungă la vreun rezultat, cele două părţi fiind convocate de Mihai Capră, prefectul Galaţiului, la sediul prefecturii, într-o acţiune de mediere care a început în jurul orei 16.00 şi a durat aproximativ două ore.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Administraţia le-a solicitat protestatarilor să ridice nivelul de producţie în Uzina Cocsochimică la cel puţin 40% faţă de 30% cât susţin că este în prezent, deoarece există pericol de explozie, a declarat prefectul Mihai Capră într-o conferinţă de presă ce a urmat negocierilor.
"Administraţia Combinatului a ridicat problema siguranţei utilajului şi mai ales cea de la cocserie. Acolo, din cauza diminuării producţiei, se înregistrează un nivel ridicat de oxigen şi hidrogen în gazul de cocs, ceea ce poate duce la crearea unui amestec exploziv. Administraţia a solicitat o creştere a producţiei de cel puţin 40%", a precizat Mihai Capră.
Greviştii au spus că vor analiza această problemă tehnică şi că sunt dispuşi să crească nivelul producţiei până la cota solicitată, dar că au nevoie de timp pentru a se consulta cu colegii de specialitate.
Tribunalul Galaţi şi Curtea de Apel Galaţi au judecat, marţi, de la ora 13.00, două acţiuni introduse de administraţia ArcelorMittal legate de greva generală declanşată cu o zi în urmă de către Sindicatul Solidaritatea de pe platforma siderurgică.
Acţiunea de la Tribunalul Galaţi vizează contestarea legalităţii grevei, iar la Curtea de Apel patronatul combinatului a cerut suspendarea grevei.
Câteva mii de angajaţi ai combinatului ArcelorMittal Galaţi, membri ai Sindicatului Solidaritatea, au intrat în grevă generală, luni dimineaţă, începând cu ora 6.30.
Hans Rosenstock, director de operaţiuni la ArcelelorMittal, a declarat, marţi, că 1.600 de muncitori din primul, al doilea şi al treilea schimb participă efectiv la greva generală, în timp ce liderii sindicatului Solidaritatea afirmă că sunt în grevă aproximativ 4.000 de angajaţi.
Rosenstock a susţinut că situaţia producţiei la uzina cocso-chimică a combinatului ArcelorMittal Galaţi este critică deoarece bateriile de cocsificare funcţionează la un nivel redus, iar în aceste condiţii există riscul producerii unei explozii.
"Ce se întâmplă în uzina cocso-chimică este ca o butelie de gaz de o sută de mii de ori mai mare. Dacă apare o explozie e posibil să avem victime în combinat, dar şi în vecinătate. Riscul e foarte mare, singura opţiune este să închidem bateriile de cocsificare dacă nu reuşim să creştem nivelul productivităţii. Închiderea înseamnă distrugerea bateriilor din cauza vechimii echipamentelor", a spus Rosenstock.
Potrivit sursei citate, şi în restul unităţilor producţia este afectată, însă nu la un nivel critic, fiind redusă producţia de fontă, oţel şi activitatea de laminare.
Muncitorii membri ai Sindicatului Solidaritatea au solicitat dublarea salariilor şi spun că nu vor accepta o majorare mai mică de 280 de lei brut, în timp ce ultima ofertă a administraţiei vizează o creştere de 9,5 la sută, dar nu mai puţin de 100 de lei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO