Daniel Morar, fost judecător al CCR şi fostul şef al DNA, a intrat în avocatură şi s-a asociat cu Albu Legal

Daniel Morar, fostul judecător al CCR şi fostul procuror şef al DNA, a intrat în avocatură şi în parteneriat cu casa de avocatură „Albu Legal”, condusă de Gabriel Albu, avocat specializat în Dreptul penal al afacerilor.

Urmărește
6616 afișări
Imaginea articolului Daniel Morar, fost judecător al CCR şi fostul şef al DNA, a intrat în avocatură şi s-a asociat cu Albu Legal
„Oferta de parteneriat a venit din partea casei de avocatură Albu Legal. Intenţia mea de a practica avocatura după încheierea mandatului a fost exprimată şi public – am afirmat anterior că, odată ce îmi voi fi încheiat mandatul la Curtea Constituţională, cariera mea publică va lua sfârşit şi voi activa în mediul privat. Am ales astfel avocatura, o premieră pentru mine din mai multe puncte de vedere”, spune Morar.
 
Ca formulă juridică de funcţionare, Daniel Morar şi Gabriel Albu vor colabora sub forma unei convenţii de conlucrare profesională, desfăşurându-şi activitatea profesională şi asistând clienţii preponderent în comun, la sediul care va funcţiona la Bucureşti.
 
„Noua formulă aduce în acest moment o ofertă unică pe piaţă: un parteneriat între un cabinet de avocatură lider de piaţă în domeniul Dreptului penal al afacerilor şi un profesionist provenit din sectorul public, cu un background profesional de cel mai înalt nivel şi o imagine publică foarte bună şi echilibrată”, anunţă casa de avocatură „Albu Morar”.
 
„Era evident, încă înainte ca Daniel Morar să îşi termine mandatul, că este cel mai cunoscut şi credibil personaj din domeniul public dispus şi capabil să facă o tranziţie rapidă către o carieră de succes în mediul privat. El va aduce un know-how de cel mai înalt nivel în Dreptul penal al afacerilor, dar şi în domenii precum practica de Drept constituţional şi protecţia drepturilor omului, şi se va implica la nivel general în activitatea comună. Având în vedere experienţa sa, suntem convinşi că va avea un rol important în coordonarea cazurilor ce ţin de Dreptul penal al afacerilor. Separat, şi ca domeniu preponderent nou de activitate a asocierii în această nouă formulă, avem în vedere o practică de formulare a unor puncte de vedere sau opinii legale în domenii de specializare precum Drept constituţional, protecţia drepturilor omului, Drept penal şi procesual penal”, a anunţat avocatul Gabriel Albu.
 
De numele lui Daniel Morar sunt legate primele anchete de corupţie din România din anii 1990 ( falimentul „Dacia Felix”, cazurile „Gabriel Bivolaru”, „Viorel Burzo”, „Liviu Ciupe”, „Gheorghe Funar”), lupta anticorupţie a DNA din perioada 2005 – 2012 ( cazurile de corupţie „Adrian Năstase – Trofeul Calităţii, Zambaccian, Mătuşa Tamara”, „Gheoghe Copos - Loteria”, „ICA/Dan Voiculescu”, „Miron Mitrea”, „Decebal Traian Remeş – dosarul Caltaboşul”, „Radu Mazăre”, „Cornel Păltânea – SRI, şi alţi oficiali SRI”, „Florentin Scaleţchi - OADO”, „Dosarul Poşta Română – Tudor Chiuariu, Zsolt Naghi”, „dosarul Dorin Lazăr Maior”, „Ion Dumitru - Romsilva”, „Relu Fenechiu - Transformatorul”, „Dosarul Transferurilor”, „Becali/Valiza”, „Becali/ Schimb de terenuri MApN”, „Monica Iacob Ridzi”, „Cazul Cătălin Voicu”, „Dan Diaconescu”, „Gabriela Ghiţă- fraudarea examenelor în magistratură”, „baronul Nicolescu de la Argeş”, „Pendiuc - Argeş”, „Solomon - Craiova”, „Dosarul Barbălată”, „dosarul referendumul Liviu Dragnea, „permise false Piteşti”, „corupţia de la bacalaureat”, „corupţia din vămi”, „dosarul fraudă la referendum”, „dosarul Borbely”, „Dosarul Necolaiciuc”) şi hotârârile cele mai importante ale Curţii Constituţionale emise în perioada 2013 – 2022, Daniel Morar fiind judecător raportor în majoritatea dosarelor CCR care au vizat legislaţia penală şi interferanţa ilegală a serviciilor de informaţii în Justiţia din România.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici