- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Demersuri ale instanţei pentru stabilirea prejudiciului în "jaful secolului"
Instanţa Tribunalului Bucureşti a cerut, luni, firmei CPI Security documente justificative privind prejudiciul produs prin jaful produs în dimineaţa de 5 iulie 2004, când unul dintre angajatul societăţii a fugit cu maşina blindată în care se afla o sumă importantă de bani.
Astfel, până la termenul din 17 iulie CPI Security trebuie să precizeze valoarea pagubei, acesta fiind de altfel motivul pentru care acest proces se rejudecă, în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Instanţa supremă a decis, în 27 februarie 2007, că magistraţii Tribunalului Bucureşti au judecat "simplist" dosarul cunoscut drept "Furtul secolului", respingând probe "utile" care ar fi putut lămuri cuantumul prejudiciului şi ignorând actele oficiale ale băncilor care infirmă înscrisurile olografe privind paguba. Totodată, judecătorii instanţei supreme au dispus ca, la rejudecare, să se efectueze experimentul judiciar cu privire la cantitatea de bani ce putea fi transportată cu maşina furgon.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Alegeri prezidenţiale. Peste 218.000 de români au votat în străinătate până la ora 22.00
-
Tottenham, cu Radu Drăguşin în primul 11, a spulberat-o pe Manchester City în deplasare
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
La sfârşitul lunii ianuarie 2006, Tribunalul Bucureşti îi condamnase la câte 14 ani de închisoare pe Petru Nica, Gabriel Velescu şi Aurelian Paven. De asemenea, cei trei au fost obligaţi, în solidar, să plătească opt miliarde de lei vechi, sumă nedescoperită în timpul anchetei în acest dosar.
Petru Nica - angajatul care a fugit cu maşina cu bani, Gabriel Velescu şi Aurelian Paven au solicitat instanţei Tribunalului Bucureşti o serie de probe, printre care efectuarea unor expertize contabile care să lămurească atât pretinsele erori de calcul relevate de actele depuse de părţi la dosar, cât şi vădita discrepanţă de valoare între suma de 79,5 miliarde de lei vechi, 3.593 de dolari şi 520 de euro găsită cu ocazia percheziţiilor din satul Snagov, comuna Roşu, satul Chiajna şi strada Păsărani, din Bucureşti şi aceeaşi sumă rezultată din înscrisurile private despre care s-a susţinut că ar fi fost transporată de Petru Nica şi martorul Daniel Vlăsceanu.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO