- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Directorul general al Poştei Române cere procurorilor DNA scoaterea de sub urmărire penală
Directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română, Dan Mihai Toader, s-a prezentat, luni, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în legătură cu dosarul în care sunt cercetaţi foştii miniştri Chiuariu şi Nagy, la ieşire declarând că a cerut procurorilor să îl scoată de sub urmărire penală.
Directorul general al Poştei Române cere procurorilor DNA scoaterea de sub urmărire penală (Sursa: Mediafax Foto)
Dan Mihai Toader a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) luni dimineaţă, în jurul orei 10.30 şi a ieşit după aproape cinci ore.
La ieşirea din sediul DNA, Dan Mihai Toader a declarat că procurorii nu au adus lămuriri în legătură cu acuzaţiile care îi sunt aduse în dosarul referitor la asocierea companiei Poşta Română cu un grup de firme în vederea realizării unui proiect imobiliar pe Calea Victoriei din Bucureşti, caz în care sunt implicaţi fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu şi fostul ministru al Comunicaţiilor Zsolt Nagy.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
El a precizat că speră ca procurorii să fi înţeles că nu există niciun fel de faptă vizavi de acuzaţiile care îi sunt aduse, "cum sunt înstrăinarea ilegală şi subevaluarea", adăugând că aceleaşi acuzaţii se regăsesc şi în cazul colegilor lui, "directorul de la Direcţia de dezvoltare, domnul Marinescu şi domnul Lepădatu, director financiar".
"Astăzi ar fi trebuit să îşi precizeze acuzaţiile de abuz în serviciu, mai exact înstrăinarea ilegală, lucru care pentru mine era deloc edificator în condiţiile în care atât eu, cât şi colegii mei, am avut în spatele actelor pe care le-am semnat mandate ale acţionarului unic chiar, la acel moment (Ministerul Comunicaţiilor - n.r.). Spuneam că s-au respectat atât în momentul licitaţiei, cât şi ulterior absolut toate procedurile. A fost licitaţie publică în 2005, ulterior acelei licitaţii, câştigătorul licitaţiei a parcurs toate etapele normale, ca prezentarea în faţa Consiliului de Administraţie, prezentarea în faţa AGA şi, bineînţeles, obţinerea de la Consiliul de Administraţie, cât şi de la AGA a aprobărilor respective", a declarat Dan Mihai Toader la ieşirea din sediul DNA.
Totodată, Toader a spus că le-a precizat procurorilor şi la întâlnirea de luni, că evaluarea, care era necesară penru înregistrarea societăţii la Registrul Comerţului, a fost făcută de o firmă de evaluări autorizată.
"De altfel, astăzi (luni - n.r.) am văzut declaraţiile evaluatorului, iar mie mi s-a cerut precizarea dacă îl cunosc, dar nu îl cunosc şi nu am interferat niciodată", a spus Toader.
Directorul Poştei Române a mai spus că le-a cerut procurorilor DNA să îl scoată de sub urmărire penală şi şi-a exprimat speranţa că acest lucru se va întâmpla foarte repede.
"Eu, pentru a derula mai departe şi pentru a nu agrava niciun proiect extrem de important în continuare, proiecte care înseamnă uneori o cotă de piaţă de câteva sute de milioane de euro pentru companie, speram ca foarte repede să se dea un SUP (scoaterea de sub urmărire penală). Asta e ceea ce am solicitat. Astăzi, procurorul de caz nu a putut să ne precizeze concret care sunt faptele din spatele celor două acuzaţii care mi se impută mie şi colegilor mei, în ce a constat abuzul în serviciu, în condiţiile în care ar fi fost un abuz în serviciu din partea mea dacă nu aş fi semnat acele documente, având în vedere că în spatele acelor documente semnate existau hotărâri ale AGA", a declarat Toader.
Potrivit lui Toader, nu poate fi vorba de înstrăinare ilegală dacă "în spate exista o hotărâre a acţionarului unic".
Întrebat cine este până la urmă acel judecător Cuzuc, Toader a răspuns că este judecătorul "care a intabulat terenul (din Calea Victoriei care face obiectul dosarului instrumentat de procurorii DNA- n.r.)".
Directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română, Dan Mihai Toader, a mai fost la Direcţia Naţională Anticorupţie la începutul lunii februarie. La ieşire, Toader declara atunci că a fost pus sub învinuire, alături de alţi colegi şi de un judecători, în dosarul în care sunt cercetaţi foştii miniştrii Tudor Chiuariu şi Zsolt Nagy, procurorii aducându-i la cunoştinţă învinuirile.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO