DNA a extins urmărirea penală în dosarul care îi vizează de Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă

DNA a anunţat luni extinderea urmăririi penale în dosarul care îi vizează pe foştii şefi ai SRI Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă, dar şi pe alţi doi inculpaţi, pentru trafic de influenţă în cazul a trei inculpaţi şi constituirea unuir grup infracţional organizat.

Urmărește
4933 afișări
Imaginea articolului DNA a extins urmărirea penală în dosarul care îi vizează de Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă

Florian Coldea

Potrivit unui comunicat al DNA este vorba de doi foşti militari, în prezent asociaţi în cadrul unor societăţi, un avocat din cadrul Baroului Bucureşti şi o persoană fără calitate specială.

Procurorii arată că, în cursul anului 2023, trei dintre inculpaţi (cei doi oameni de afaceri şi avocatul din cadrul Baroului Bucureşti) ar fi pretins de la un ales local (martor în cauză) suma de 600.000 de euro plus TVA, în schimbul căreia ar fi lăsat să se creadă că au influenţă asupra unor magistraţi din cadrul unor instanţe de judecată şi că i-ar putea determina pe aceştia să pronunţe hotărâri favorabile martorului într-un dosar penal în care acesta era judecat.

Astfel, martorul, prin intermediul unei rude, ar fi remis celor trei inculpaţi o plată parţială, respectiv suma de aproximativ 234.000 de euro.

„În acelaşi timp, inculpaţii ar fi folosit o societate de avocatură pentru a transfera sumele de bani provenite de la potenţialii beneficiari ai presupusului trafic de influenţă către societăţile de consultanţă pe care le controlează, creând aparenţa de legalitate a acestui circuit financiar, prin încheierea unor contracte de asistenţă juridică, respectiv contracte de consultanţă”, arată DNA.

Procurorii precizează că în cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane juridice, cu privire la săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor.

În mai 2024, procurorii DNA au anunţat punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cele patru persoane pentru săvârşirea unor infracţiuni de trafic de influenţă, forma participaţiei penale fiind autoratul şi complicitatea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici