- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
DNA neagă că ar fi investigat modul în care senatorul Verestoy Attila a votat în cazul unei legi
DNA neagă că ar fi cerut detalii despre modul în care senatorul UDMR Verestoy Attila a votat un proiect de lege, precizând că procurorii cunosc textul din Constituţie care nu le permite să ancheteze un parlamentar pentru voturile sale şi criticând în acelaşi timp Secţia pentru procurori a CSM.
DNA neagă că ar fi investigat modul în care senatorul Verestoy Attila a votat în cazul unei legi
"Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) cunosc dispoziţiile articolului 72 alineatul 1 din Constituţia României, potrivit cărora membrii Parlamentului nu pot fi traşi la răspundere penală pentru voturile exprimate în exercitarea mandatului. Prin urmare, este evident că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie nu au formulat nicio cerere prin care să solicite relaţii referitoare la modul în care senatorul UDMR Verestoy Attila a votat un proiect de lege, astfel că procurorii nu desfăşoară cercetări penale privind voturile exprimate în exercitarea mandatului", se precizează într-un comunicat remis, joi seară, agenţiei MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te şi pune ştampila pe alb!
-
Alegeri prezidenţiale. Peste 218.000 de români au votat în străinătate până la ora 22.00
-
Preşedintele AEP s-a întâlnit cu observatorii internaţionali acreditaţi la alegerile din România
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a fost sesizată cu privire la competenţa profesională a procurorului şef de secţie Doru Ţuluş din DNA, ca urmare a unor adrese trimise de anchetator Senatului şi Camerei Deputaţilor. Joi, Secţia pentru procurori şi-a însuşit nota inspectorilor CSM cu privire la greşelile pe care le-a comis procurorul şef Doru Ţuluş când a solicitat date Parlamentului cu privire la votul unui senator, ceea ce este contrar Constituţiei.
Raportul inspectorilor a fost comunicat Comisiei de evaluare a activităţii profesionale a procurorilor, iar de concluziile documentului se va ţine cont atunci când se va evalua activitatea lui Ţuluş, numit ca şef secţie în DNA în septembrie 2005, pentru un mandat de trei ani.
În documentul remis de DNA în replică la cele întâmplate joi la CSM, procurorii anticorupţie apreciază drept "absolut gratuită" afirmaţia din cuprinsul Notei Inspecţiei judiciare însuşite de Secţia pentru procurori a CSM, conform căreia "solicitarea urmată de înaintarea procesului verbal al dezbaterilor a fost de natură să producă temerea că oamenii politici ar putea fi urmăriţi pentru voturile sau opiniile publice exprimate în exercitarea mandatului".
DNA critică CSM pentru că, în judecarea acestei speţe, nu a cerut un punct de vedere şi procurorului şef Doru Ţuluş, cel vizat de recentele investigaţii ale Consiliului.
"DNA nu împărtăşeşte poziţia Secţiei pentru procurori a CSM, care, aprobând Nota Inspecţiei judiciare, implicit şi-a însuşit concluzia citată mai sus, de o gravitate evidentă, fără a analiza solicitarea procurorului trimisă Parlamentului în contextul cercetărilor efectuate în cauză şi în condiţiile în care inspectorii CSM nu au solicitat opinia procurorului şef de secţie", se arată în finalul comunicatului Direcţiei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO