- Home
- Justiţie
- BUCUREŞTI, (05.07.2024, 12:16)
- Gabriel Pecheanu
Doi români au fost trimişi în judecată pentru o fraudă de peste două milioane de euro din fonduri europene
Doi români au fost trimişi în judecată pentru o fraudă de peste două milioane de euro din fonduri europene, anunţă vineri Direcţia Naţională Anticorupţie.
Urmărește
3612 afișări
Doi români au fost trimişi în judecată pentru o fraudă de peste două milioane de euro din fonduri europene
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor C.T.F., om de afaceri, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată, tentativă la obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlu de rambursări de la bugetul de stat, folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept sau reţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, spălare a banilor în formă continuată, precum şi T.V.F., reprezentantul unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.
„La data 28 februarie 2014, între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi o societate comercială, reprezentată de inculpatul C.T.F., a fost încheiat un contract de finanţare nerambursabilă, având ca obiect implementarea proiectului <Structura de susţinere a afacerilor de tip logistic>. În acest context, inculpatul C.T.F., ar fi creat un mecanism infracţional care ar fi avut ca scop fraudarea procedurii licitaţiei pentru atribuirea unui contract de execuţie lucrări către o societate reprezentată de inculpatul T.V.F., urmată ulterior de cooptarea în calitate de subcontractor a unei firme controlată de inculpatul C.T.F. Prin demersurile de mai sus, concomitent cu crearea unui circuit infracţional în care ar fi fost implicate mai multe societăţi comerciale, controlate de către inculpatul C.T.F., acesta ar fi urmărit să obţină în mod fraudulos suma de bani necesară contribuţiei financiare, proprii, la proiect. Practic, prin circuitul infracţional creat, inculpatul C.T.F. ar fi asigurat contribuţia proprie la proiect din banii proveniţi de la Autoritatea Contractantă”, arată DNA.
Procurorii susţin că până în luna iulie a anului 2015, prin demersurile de mai sus, urmate şi de depunerea la autoritatea contractantă a unor documente false, ar fi fost produs un prejudiciu bugetului Uniunii Europene în valoare de 10.375.777 de lei, reprezentând finanţare nerambursabilă acordată pentru cheltuielile eligibile şi aprobate la rambursare, aferente lucrărilor executate în baza contractului menţionat mai sus.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
„În acelaşi context, în perioada 2014-2016, inculpatul C.T.F., în calitate de administrator şi asociat în fapt al mai multor societăţi comerciale, ar fi iniţiat un circuit financiar, care ar fi avut ca scop înregistrarea în contabilitatea firmelor în cauză a unor operaţiuni financiare nereale, cu consecinţa fraudării bugetului de stat cu suma totală de 6.028.615 de lei. În perioada 2014-2015, inculpatul C.T.F. ar fi disimulat adevărata natură a provenienţei sumei de 7.694.963 de lei, obţinută din fraudarea fondurilor europene în maniera de mai sus, pe care ulterior ar fi reintrodus-o în circuitul financiar (efectuarea de plăţi către alte societăţi comerciale, rambursare de dobânzi bancare sau plata unor comisioane bancare, retrageri de la ATM, etc). În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii”, se mai arată în comunicat.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză. Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene nu a comunicat, la solicitarea organelor de urmărire penală, până la finalizarea cauzei, dacă se constituie parte civilă în cauză.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump