- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dosarul în care Miron Mitrea este acuzat de Aviaţia Utilitară ar putea ajunge la Parchet
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis ca cererea de revizuire formulată de Miron Mitrea în dosarul cu Aviaţia Utilitară să fie trimis Parchetului instanţei supreme pentru cercetarea prealabilă, însă hotărârea nu este definitivă.
Dosarul în care Miron Mitrea este acuzat de Aviaţia Utilitară ar putea ajunge la Parchet
Hotărârea ICCJ a fost luată conform articolului 397 din Codul de procedură penală care arată că cererea de revizuire se adresează procurorului de la
Parchetul de pe lângă instanţa care a judecat cauza în primă instanţă.
Astfel, în acest caz, cererea trebuia adresată Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Hotărârea ICCJ poate fi contestată la completul de nouă judecători.
În noiembrie 2006, Miron Mitrea a adresat această cerere direct instanţei supreme, avocaţii invocând în faţa magistraţilor neconstituţionalitatea articolului 397 din Codul de procedura penală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Instanţa supremă a trimis dosarul la Curtea Constituţională care a decis că articolul criticat este constituţional.
Miercuri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat act de decizia Curţii Constituţionale şi a hotărât ca cererea de revizuire sa fie trimisă, potrivit
procedurii, Parchetului instanţei supreme, pentru cercetarea prealabilă.
Potrivit Codului de procedură penală, după efectuarea actelor de cercetare necesare, procurorul înaintează cererea de revizuire şi întreg materialul cercetării, împreună cu concluziile sale, instanţei competente să judece cererea de revizuire.
Concluziile procurorului pot fi pozitive sau negative. El poate semnala tardivitatea cererii sau inadmisibilitatea acesteia. Indiferent de concluzii, procurorul este obligat să sesizeze instanţa de judecată competentă.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO