Dosarul privind plasamentul copilului lui Cioacă şi al Elodiei, amânat

Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov a amânat, marţi, judecarea dosarului privind plasamentul copilului în vârstă de trei ani al lui Cristian Cioacă şi al Elodiei Ghinescu, decizia fiind luată în prezenţa poliţiştului Cioacă, ce a solicitat angajarea unui avocat pentru acest caz.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Dosarul privind plasamentul copilului lui Cioacă şi al Elodiei, amânat

Dosarul privind plasamentul copilului lui Cioacă şi al Elodiei, amânat

Conform legii, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov a înaintat, în luna ianuarie, o acţiune în instanţă în vederea plasamentului lui Patrick Matei Cioacă, în perioada în care poliţistul Cristian Cioacă a fost arestat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La termenul de marţi, la Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov s-au prezentat Cristian Cioacă şi părinţii Elodiei Ghinescu, ambele părţi cerând ca băieţelul să le fie dat în plasament.

"În momentul în care Cioacă a fost arestat a fost declanşată procedura de dare în plasament. Şi chiar dacă a fost eliberat între timp aceasta îşi urmează cursul legal. O dată luat acest traseu, e implicată şi mama copilului, care însă nu s-a prezentat în faţa instanţei", a spus Florentin Sorescu, avocatul lui Cioacă.

Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov a decis amânarea judecării cauzei, pentru 3 martie, deoarece Cristian Cioacă a solicitat desemnarea unui avocat în acest caz.

De asemenea, potrivit Lucreţiei Teleky, prim-procuror la Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, s-a decis amânarea după ce s-a constatat o lipsă de procedură prin neprezentarea în instanţă a Elodiei Ghinescu, care este notificată ca dispărută de la domiciliu, lipsa avocatului lui Cristian Cioacă şi a avocaţilor părinţilor pe cale maternă.

Conform sursei citate, până la 3 martie, conform procedurii, urmează să fie făcut un anunţ la Judecătorie, precum şi într-un ziar de mare tiraj pentru ca Elodia Ghinescu să se prezinte în faţa instanţei.

O cerere de intervenţie la dosar a fost depusă şi de părinţii Elodiei Ghinescu, în vederea primirii copilului în plasament

În 31 ianuarie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov a dat aviz favorabil pentru plasamentul copilului poliţistului Cristian Cioacă către sora acestuia, decizia finală urmând să aparţină Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici