Video Douăzeci de membri ai Clanului Ştoacă, reţinuţi pentru trafic de droguri

Douăzeci de membri ai grupului de crimă organizată cunoscut sub numele de "Clanul Ştoacă" au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru trafic de droguri de mare risc.

Urmărește
2294 afișări

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog, precum şi cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie "Vlad Ţepeş" a Jandarmeriei, au făcut, joi, 24 de percheziţii la domiciliile şi reşedinţele din Capitală ale membrilor clanului.

În urma percheziţiilor, anchetatorii au confiscat cantităţi importante de droguri. Reţinerile membrilor Clanului Ştoacă şi percheziţiile au fost făcute în completarea cercetărilor din dosarul instrumentat de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Bucureşti, care în urmă cu două zile au dispus începerea urmăririi penale faţă de peste 20 de persoane.

Cele 20 de persoane reţinute vor fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru trafic de droguri de mare risc în formă continuată.

Membri ai clanului Ştoacă au făcut obiectul unui alt dosar de trafic de dorguri. Astfel, în 28 februarie 2007, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe şeful clanului, Ion Voinea - cunoscut în lumea interlopă sub numele de Ion a lui Ştoacă - la opt ani de detenţie. Alături de acesta au mai fost condamnaţi opt membri ai grupării de crimă organizată.

Aceştia au fost trimişi în judecată în noiembrie 2004, sub acuzaţia de trafic ilicit de droguri, cumpărare şi deţinere de droguri în vederea consumului propriu şi organizarea traficului ilicit de droguri.

Clanul Ştoacă - unul dintre cele mai cunoscute din lumea interlopă a Capitalei - a fost nominalizat, într-o statistică a Ministerului de Interne, printre cele aproximativ 50 de grupuri de infractori de etnie romă care acţionau în Bucureşti şi în judeţul Ilfov.

Membrii clanului Ştoacă - mediatizat în cazul mai multor infracţiuni comise după 1989 - aprovizionau cu droguri consumatorii din zona Şoseaua Giurgiului - Piaţa Reşiţa -Bulevardul Obregia, unul dintre perimetrele Capitalei în care traficanţii de droguri sunt deosebit de activi. Poliţiştii au mai constatat că membrii familiei aveau legături cu o reţea de traficanţi iranieni, de la care îşi procurau drogurile. Ulterior, reţeaua de traficanţi de narcotice condusă de Ştoacă s-a extins.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici