- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dragoş Nestor, înlocuit de la conducerea Parchetului Tribunalului Bucureşti
Prim procurorul Parchetului Tribunalului Bucureşti, Dragoş Nestor, va fi înlocuit de la conducerea acestei instituţii, ca urmare a încetării mandatului, informează, miercuri, surse judiciare.
Dragoş Nestor va fi înlocuit cu Stelian Guli, de la Parchetul Judecătoriei Urziceni, care a obţinut punctajul cel mai mare în urma examenului susţinut pentru ocuparea postului.
Examenul a constat în prezentarea unui proiect de management, urmat de un test grilă privind chestituni de management şi comunicare, dar şi câteva întrebări referitoare la organizarea şi funcţionarea Ministerului Public.
Din comisia de examinare au făcut parte procurori de la Curţile de Apel Galaţi şi Alba Iulia, din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dar şi profesori de management de la Cluj.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
FSB susţine că a dejucat comploturile ucrainene de a ucide ofiţeri de rang înalt
-
China va construi cel mai mare baraj hidroenergetic din lume în Tibet
-
Un mare producător de maşini donează un milion de dolari pentru inaugurarea lui Donald Trump la Casa Albă
Dragoş Nestor va rămâne în cadrul Parchetului Capitalei, ca procuror criminalist.
Procurorul Sterian Guli nu a candidat pentru funcţia de prim-procuror şef al Parchetului Urziceni, care este vacantã şi nici pentru cea de şef al Parchetului Tribunalului Ialomiţa, post de asemenea liber, potrivit site-ului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
Sterian Guli a fost văzut frecvent în ultimii doi ani făcând antecameră foştilor vicepreşedinţi ai CSM, Liviu Dăscălescu şi Cristian Deliorga.
Alegerea lui Sterian Guli în locul procurorului Dragoş Nestor - pe care subalterinii săi îl consideră "un factor de echilibru" - a generat o stare de nemulţumire în rândul anchetatorilor bucureşteni, cu atât mai mult cu cât desemnarea la conducerea Parchetului Capitalei a procurorului din Urziceni ridică semne de întrebare.
Examenul susţinut de cei care au candidat pentru postul de şef al Parchetului Tribunalului Bucureşti a constat în prezentarea unui proiect de management, urmat de un test grilă privind chestituni de management şi comuncare, dar şi câteva întrebări referitoare la organizarea şi funcţionarea Ministerului Public.
Din comisia de examinare au făcut parte procurori de la Curţile de Apel Galaţi şi Alba Iulia, din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dar şi profesori de management de la Cluj.
Cu mult înainte de organizarea examenului, voci din CSM spuneau că se doreşte debarcarea lui Dragoş Nestor, precum şi cea a lui George Bălan, procurorul general al Parchetului Curţii de Apel Bucureşti.
Potrivit unor surse judiciare, Dragoş Nestor, procuror criminalist cu "state vechi" în Parchetul Capitalei, a "picat" examenul, organizat luna aceasta, postul său urmând a fi preluat de Sterian Guli, un procuror cu grad de parchet de judecătorie, care a intenţionat să ajungă şi la Parchetul Instanţei Supreme şi la Parchetul Naţional Anticorupţie (actualul DNA), însă a fost respins de fiecare dată, printre motive figurând şi faptul că magistratul ar fi o persoană irascibilă.
Mai mult, presa îl indică pe Guli drept un magistrat nu tocmai curat, cotidianul "Jurnalul Naţional" relatând anul trecut împrejurările în care o persoană, care dorea să contracteze un împrumut de la o bancă, unde soţia lui Guli lucra, a ajuns să-l finanţeze pe procuror, în schimbul obţinerii banilor. Când a încetat "finanţarea", creditul a fost respins. Valeriu Licu, fost director al SC Rofep SA Urziceni, a reclamat faptul că "magistratul intermedia împrumuturi de la cămătari" sau "cum BCR Urziceni reacţiona ori de câte ori patronii de firmă îl călcau pe soţul directoarei pe bătături", notează "Jurnalul Naţional", în ediţia din 15 septembrie 2006.
Totodată, Gazeta de Sud-Est a relatat cazuri de tranzacţii imobiliare în care Sterian Guli a fost implicat.
CSM nu a iniţiat verificări pentru a stabili dacă informaţiile jurnaliştilor se confirmă.
Potrivit declaraţiei de avere din 2006 a lui Guli, postat pe site-ul CSM, magistratul nu are în proprietate niciun bun, precizând doar că în 2006 a achiziţionat în leasing un autoturism Volkswagen Polo.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.