Eckstein vrea să-l dea în judecată pe preşedintele companiei Gabriel Resources

Senatorul UDMR Eckstein Kovacs Peter a declarat, vineri, că urmează să decidă dacă îl va da în judecată pe preşedintele companiei Gabriel Resources, Allan Hill, sau dacă va depune un denunţ penal împotriva acestuia pentru propagandă naţionalistă.

Urmărește
3 afișări
Imaginea articolului Eckstein vrea să-l dea în judecată pe preşedintele companiei Gabriel Resources

Eckstein vrea să-l dea în judecată pe preşedintele companiei Gabriel Resources

"Urmează să mă consult cu avocatul Eckstein Kovacs Peter şi în funcţie de punctul de vedere juridic o să iau poziţie legală. De a vedea dacă a merge în instanţă este calea mai legală şi mai potrivită sau de a face denunţ penal pentru propagandă naţionalistă”, a declarat Eckstein, vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj.

Senatorul l-a acuzat pe Hill că a recurs la o "făcătură” când a afirmat despre el că ajută firme din Ungaria în scandalul legat de proiectul minier de la Roşia Montană şi că în stoparea proiectului ar fi interesate forţe ale iredentismului maghiar.

"Este o încercare disperată de a distrage atenţia de la problemele reale ale proiectului firmei Gabriel Resources. Mi se pare nefiresc ca o firmă multinaţională să uzeze de mijloace cvasi politice. Poate chiar amintind de practicile fostei Securităţi pentru a-şi duce la bun sfârşit proiectul lor”, a afirmat senatorul UDMR, co-autorul unui proiect de interzicere a exploatării miniere cu cianuri.

El susţine că nu este corect ca Hill să pună mişcarea împotriva exploatării de la Roşia Montană pe seama iredentismului maghiar, idee care provine de la consilierii săi.

"Nu am legături cu firme din Ungaria sau din altă parte interesate să stopeze acest proiect. Afirmaţia sa că se doreşte ajutarea altor firme să preia proiectul este lipsită de temei”, a spus senatorul UDMR.

El a dăugat că ideea implicării iredentismului "nu stă în picioare", în condiţiile în care co-autorul propunerii sale legislative este senatorul PRM Gheorghe Funar, iar printre opozanţii proiectului Gabriel Resources se numără mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu, preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc, sau directorul Muzeului de Istorie a Transilvaniei, Ioan Piso, personalităţi care nu pot fi considerate agenţi ai iredentismului maghiar.

Proiectul minier de la Roşia Montană este propus de o companie canadiano-română în care parteneri sunt statul român prin Minvest Deva (cu 19,3%) şi firma canadiană Gabriel Resources (80%). Restul de 0,7% din capitalul companiei, listată la bursa din Toronto, sunt deţinute de diverse persoane fizice. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici