Florin Anghel a contestat în instanţă alegerea Danielei Popa în funcţia de preşedinte al PC

Fostul preşedinte al PC Prahova, Florin Anghel, exclus din partid în luna februarie, a contestat în instanţă rezultatele Congresului extraordinar al PC din 20 ianuarie, în care Daniela Popa a fost aleasă preşedinte al acestei formaţiuni politice, procesul judecându-se la Tribunalul Bucureşti.

Urmărește
16 afișări
Imaginea articolului Florin Anghel a contestat în instanţă alegerea Danielei Popa în funcţia de preşedinte al PC

Florin Anghel a contestat în instanţă alegerea Danielei Popa în funcţia de preşedinte al PC (Imagine: Mediafax Foto)

Fostul lider al PC Prahova, Florin Anghel, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Ploieşti, că a contestat în instanţă rezultatele Congresului extraordinar al PC din luna ianuarie a acestui an, în care deputatul Daniela Popa a fost ales preşedinte al acestei formaţiuni politice.

Anghel a explicat că a recurs la acest gest pentru "imaginea sa" şi "pentru imaginea sau ne-imaginea Partidului Conservator".

"Doresc să le arăt în instanţă că am avut dreptate şi că decizia care s-a luat la Congres de a se hotărî preşedintele dintr-un singur tur de scrutin a fost ilegală. Asta este singura problemă. Nu am alta", a declarat Florin Anghel, care a mai spus că nu doreşte să se întoarcă în PC întrucât obiectivul său este ca Partidul Naţional Democrat Creştin, pe care l-a relansat în urmă cu şase săptămâni, să intre în Parlament la alegerile de anul acesta.

Fostul lider conservator, exclus din partid în luna februarie, a adăugat că procesul pe care l-a intentat împotriva PC se judecă la Secţia a V-a a Tribunalului Bucureşti, că primul termen a fost în data de 4 aprilie, când a fost acceptată cererea sa de intervenţie, iar vineri, 18 aprilie, a fost stabilit al doilea termen de judecată.

Aceasta nu este prima contestaţie depusă de Florin Anghel împotriva rezultatului Congresului extraordinar al PC, în care el a candidat la preşedinţia partidului pierzând în favoarea Danielei Popa. În primă fază, Anghel a contestat rezultatele Congresului în cadrul partidului, înainte de excluderea sa, ulterior renunţând la contestaţie.

În luna februarie, Florin Anghel a fost exclus din PC fiind acuzat că a refuzat să colaboreze pentru elaborarea strategiei partidului pentru alegerile locale şi că a lansat o nouă formaţiune politică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici