Foşti şefi ai Rapidului, reţinuţi pentru luare de mită şi complicitate la luare de mită. Unul dintre ei ar fi pretins o mită de 200.000 de euro

Un fost director general şi un fost manager de transport de la clubul Rapid au fost reţinuţi de procurorii DNA pentru luare de mită şi complicitate la luare de mită.

Urmărește
762 afișări
Imaginea articolului Foşti şefi ai Rapidului, reţinuţi pentru luare de mită şi complicitate la luare de mită. Unul dintre ei ar fi pretins o mită de 200.000 de euro

Foşti şefi ai Rapidului, reţinuţi pentru luare de mită şi complicitate la luare de mită. Unul dintre ei ar fi pretins 200.000 de euro mită pentru închirierea cantinei şi restaurantului clubului

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, faţă de inculpaţii: Vasiliu Bogdan, la data faptelor director general al Clubului Sportiv Rapid, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu, Radu Marian-Florin, la data faptelor manager de transport în cadrul clubului, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare de mită, complicitate la abuz în serviciu, şi a lui G.M.M., om de afaceri, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În luna iulie 2024, inculpatul Vasiliu Bogdan ar fi pretins de la G.M.M. suma de 200.000 de euro pentru a facilita atribuirea unor contracte de închiriere a cantinei şi restaurantului aparţinând C.S. RAPID şi de servire a mesei sportivilor clubului. Din suma totală solicitată, Vasiliu Bogdan ar fi primit suma de 30.000 de euro în conturile personale şi 348.103 lei, echivalentul a aproximativ 70.000 de euro, prin conturile societăţii controlate de el.

Diferenţa de 100.000 de euro urma să fie primită pe parcursul derulării contractelor de servire masă, respectiv câte 10.000 de euro lunar, până la achitarea acestei sume, arată procurorii.

De asemenea, inculpatul Vasiliu Bogdan ar fi urmat să primească un procent de 33% din profitul ce va fi obţinut de societatea care urma să deruleze contractul cu C.S. Rapid, precum şi plata unor „salarii” pentru inculpatul Radu Marian-Florin şi o altă persoană apropiată de inculpatul Vasiliu Bogdan, în cuantum de 7.000 lei, respectiv 3.500 lei lunar, pentru aceeaşi perioadă.

„În acelaşi timp, în baza unei înţelegeri anterioare avute cu inculpatul Vasiliu Bogdan şi cu omul de afaceri câştigător al licitaţiei, inculpatul Radu Marian-Florin i-ar fi ajutat pe aceştia să deconteze sume de bani de la C.S. Rapid prin întocmirea unor situaţii lunare fictive (pontaje) care să ateste că firma ar fi servit sportivilor C.S. Rapid un număr mult mai mare de porţii decât cel real. De asemenea, inculpatul Radu Marian-Florin ar fi acceptat să primească sume de bani ce fuseseră pretinse de Vasiliu Bogdan în schimbul atribuirii contractelor de închiriere cantină şi restaurant aparţinând CS Rapid şi de furnizare masă pentru sportivii clubului”, transmite DNA.

La rândul său, inculpatul G.M.M. ar fi întocmit şi semnat înscrisuri nereale care au fost folosite în cadrul CS RAPID în scopul de a atesta că ar fi fost organizate licitaţiile pentru atribuirea către societatea sa a contractelor de închiriere cantină şi restaurant aparţinând CS RAPID şi de furnizare masă sportivilor CS Rapid.

„După atribuirea contractelor, în baza înţelegerii avute cu Bogdan Vasiliu şi Radu Marian Florin, inculpatul G.M.M, a întocmit şi semnat situaţii şi facturi fiscale cu privire la servicii de servire masă supraevaluate”, copnform DNA.

Vineri, cei trei inculpaţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii precizează că în cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rapid,
reţinuţi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici