Fostul director al BCR din Negreşti Oaş, trimis în judecată

Fostul director al Băncii Comerciale Române (BCR) din Negreşti Oaş, judeţul Satu Mare, a afost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru implicare în fraudarea unităţii bancare cu aproximativ 1,5 milioane de euro.

Urmărește
1 afișare

Procurorii au stabilit că Ştefan Mircea Pop şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu cu privire la acordarea de credite, informează, miercuri, Biroul de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Creditele, în valoare de peste 1,2 milioane de euro, au fost acordate, în perioada 1997-2001, unor firme administrate de Mihai Nistor, deşi acestea nu îndeplineau condiţiile cerute pentru garantarea sumelor primite şi nu au respectat destinaţia creditelor.

Ştefan Mircea Pop a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în timp ce Mihai Nistor va fi judecat pentru complicitate la această infracţiune.

Prejudiciul cauzat a fost estimat la peste 1,5 milioane de euro, reprezentând valoarea creditelor, a dobânzilor aferente şi a diferenţelor de curs valutar. Pentru recuperarea prejudiciului, a fost pus sub sechestru un imobil aparţinându-i fostului director al BCR.

Dosarul a fost trimis Judecătoriei Negreşti Oaş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici