Fostul director de la Administraţia Apelor Prut Bârlad, trimis în judecată în al treilea dosar

Fostul director al Administraţiei Apelor Prut Bârlad, Petru Avram, a fost trimis în judecată de procurorii anticoprupţie în al treilea dosar, pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, ambele în formă continuată. El a semnat ilegal decizii de delegare în funcţii.

Urmărește
70 afișări
Imaginea articolului Fostul director de la Administraţia Apelor Prut Bârlad, trimis în judecată în al treilea dosar

Fostul director de la Administraţia Apelor Prut Bârlad, trimis în judecată în al treilea dosar

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Petru Avram, la data faptelor director al Administraţiei Bazinale de Apă (A.B.A) Prut-Bârlad, pentru comiterea a două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, ambele în formă continuată

De asemenea, în acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi cel delegat în funcţia de inginer şef al Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Vaslui, Sebastian Gabriel Fordea, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite pentru altul, în formă continuată, precum şi cel delegat în funcţia de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Galaţi, Laurenţiu Nicolae Pricope, pentru complicitate la abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite pentru altul, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în calitate de director al (A.B.A) Prut-Bârlad, în cursul anului 2020, inculpatul Avram Petru i-ar fi delegat pe ceilalţi doi inculpaţi în funcţii de conducere, ulterior cu prelungire, deşi niciunul nu îndeplinea condiţiile de vechime şi experienţă necesare pentru ocuparea funcţiilor respective.

„Concret, Fordea Sebastian Gabriel a fost delegat în funcţia de inginer şef în cadrul SGA Vaslui, iar Pricope Laurenţiu Nicolae a fost delegat în funcţia de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Galaţi. Cei doi au fost încadraţi pe baza a două decizii emise/semnate cu încălcarea prevederilor legale de inculpatul Avram Petru, respectiv o a treia fiind semnată tot în condiţii de nelegalitate de un subordonat, la solicitarea inculpatului. Prin acţiunile sale inculpatul Avram Petru ar fi contribuit la producerea unui prejudiciu total de 133.454 lei în dauna A.B.A. Prut-Bîrlad, reprezentând drepturile salariale de care au beneficiat în mod nelegal ceilalţi doi inculpaţi în perioada mai 2020 – ianuarie 2021”, arată DNA.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii asupra unor bunuri aparţinând celor trei inculpaţi.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Iaşi, cu propunerea de a se menţine măsurile asiguratorii.

Petru Avram a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în alte două dosare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici