- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gino Iorgulescu, urmărit penal în dosarul privind transferuri de jucători
Gino Iorgulescu este urmărit penal în dosarul privind transferul unor jucători de la FC Naţional la Poli Timişoara, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) prezentându-i, luni, acuzaţiile.
Gino Iorgulescu, urmărit penal în dosarul privind transferuri de jucători (Imagine: Mediafax Foto)
Biroul de presă al Ministerului Public a confirmat, luni, pentru MEDIAFAX, că procurorii au început urmărirea penală în cazul lui Gino Iorgulescu în cazul transferului a cinci jucători de la FC Naţional la Poli Timişoara.
Gino Iorgulescu a venit, luni, la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, procurorii prezentându-i acuzaţiile în acest dosar.
La ieşirea din sediul DIICOT, unde a stat aproximativ o oră, Gino Iorgulescu a refuzat să facă declaraţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Întrebat de jurnalişti în legătură cu acuzaţiile care i se aduc lui Gino Iorgulescu, avocatul fostului preşedinte al FC Naţional (actual Progresul - n.r.) a răspuns doar că acesta nu a făcut nicio fraudă.
Fostul preşedinte al FC Naţional (actual Progresul - n.r.) Gino Iorgulescu a mai fost audiat în dosarul constituit la Parchetul instanţei supreme în urmă cu un an, pentru a da detalii despre fapte imputate de Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală (ANAF) referitoare la transferul a cinci jucători la Poli Timişoara.
În iunie 2006, ANAF informa că fostul preşedinte al grupării bancare, Gino Iorgulescu, preşedinte de atunci al Consiliului de Administraţie al FC Naţional, Constantin Iacov, dar şi preşedintele Asociaţiei FC Naţional 2000, Florin Ciobanu, sunt acuzaţi de evaziune fiscală în cazul transferurilor jucătorilor Gabriel Caramarin, Gigel Coman, Gabriel Cânu, Adrian Olah şi Jon McKain la Poli Timişoara şi că, în acest caz, a făcut o plângere penală.
Lui Florin Ciobanu, în calitate de preşedinte al Asociaţiei FC Naţional 2000, i se imputa neînregistratea în contabilitate a sumei de 1.450.000 de dolari, rezultată din transferurile lui Caramarin, Gigel Coman, Cânu şi Olah, bani încasaţi "integral, în mod nejustificat, în conturile unei alte entităţi juridice, respectiv Asociaţia Pro Naţional", care nu avea nici o calitate în aceste acorduri.
Fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al FC Naţional Constantin Iacov este considerat responsabil pentru neînregistrarea integrală în contabilitatea FC Naţional 2000 SA a sumei de 1.100.000 de dolari, încasată pentru transferul fundaşului australian Jonathan McKain la Poli Timişoara, ci doar a 10 la sută din această sumă. Astfel, în mod nejustificat, nu a fost înregistrată pe veniturile societăţii suma de 990.000 de dolari, diminuându-se valoarea impozitului pe profit aferent cu suma de 478.621,44 de lei.
Potrivit rezultatelor anchetei desfăşurate de ANAF, Asociaţia Pro Naţional, al cărei preşedinte este Gino Iorgulescu, a încasat integral banii rezultaţi din transferul celor cinci fotbalişti la Poli Timişoara, suma totală ridicându-se la 2.450.000 de dolari, o parte din ea, 1.373.000 de dolari, fiind virată ulterior societăţii Baroque Trading Ltd, din Cipru.
"Având în vedere că jucătorii transferaţi nu erau angajaţii asociaţiei verificate, că în acordurile de transfer asociaţia verificată nu avea nicio calitate şi, mai mult, că aceste operaţiuni nici nu se încadrează în obiectul de activitate şi nici în scopul pentru care a fost înfiinţată, rezultă că toate sumele de bani (...) sunt încasate nejustificat, neavând la bază operaţiuni economice sau de altă natură reale", susţinea ANAF, precizând că acest caz ar putea intra sub incidenţa Legii 656/2002, privind prevenirea şi sancţionarea spălării banilor.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO