Hackerii care au spart site-ul instanţei supreme au creat doar o problemă minoră

Problema apărută ca urmare a faptului că hackerii au spart prima pagină a site-ului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost una minoră, tehnicienii instituţiei reuşind să o rezolve în scurt timp, a declarat, luni, judecătorul Mădălina Buta, purtătorul de cuvânt al instanţei supreme.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Hackerii care au spart site-ul instanţei supreme au creat doar o problemă minoră

Imagine preluata de pe www.gandul.info

La sfârşitul săptămânii trecute, la accesarea site-ului Înaltei curţi de Casaţie şi Justiţie apărea mesajul "Collaps 3 CREW". Totuşi, justiţiabilii au putut consulta listele de şedinţă şi termenele de judecată din dosarele de care sunt interesaţi, pentru că a fost blocată doar prima pagină, cea de intrare pe site-ul instanţei supreme.

Judecătorul Buta a explicat că instanţa supremă are mai multe servere de pe care operează cu informaţiile importante şi că transferul de informaţie se face pe o linie securizată, în colaborare cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

"Nu s-a întâmplat mai nimic. A fost spartă doar prima pagină. Înalta Curte are stocate date pe mai multe servere, iar informaţia se face pe linie securizată. Practic, a fost spartă «vitrina» Înaltei Curţi. Tehnicienii norştri au remediat problema. Desigur şi noi, ca şi restul, vom încerca să mergem «pe fir», să aflăm cine putea face acest lucru. De asemenea, vom căuta şi soluţii pentru îmbunătăţirea paginilor de start", a precizat purtătorul de cuvânt.

Acesta a negat informaţiile apărute în presă, conform cărora hackerii ar fi putut să spargă şi e-mailul instituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici