Ion Cristoiu, despre Dosarul Revoluţiei: Dacă decizia Înaltei Curţi rămâne, rechizitoriul nu mai există. Gata, s-a terminat cu acest dosar!

  • Ion Cristoiu: Sunt fundamentale probele eliminate de instanţa supremă în dosarul Revoluţiei. 99% din aceste probe sunt documente pe care Înalta Curte a spus că trebuie să fie scoase. Problema este că marea lor majoritate sunt ale unor oameni morţi.
  • Ion Cristoiu: Dacă decizia rămâne, înseamnă îngroparea acestui dosar spre dezamăgirea multora şi arată că nu se poate face nimic. Acest dosar, gata, s-a terminat. Nu cred că se va mai putea relua. Nu ai cum să-l reiei pentru că oamenii nu mai trăiesc, probele s-au dus.
  • Ion Cristoiu: Un asemenea verdict i-ar servi lui Ion Iliescu şi lui Gelu Voican Voiculescu, dar şi celor care fac abuzuri şi celor care sunt responsabili, inclusiv în funcţii, pentru că se va dovedi că nu li se va întâmpla nimic. Scepticismul va fi şi mai mare în România că nu se poate descoperi adevărul şi că nimeni nu plăteşte
Urmărește
3703 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu, despre Dosarul Revoluţiei: Dacă decizia Înaltei Curţi rămâne, rechizitoriul nu mai există. Gata, s-a terminat cu acest dosar!

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că probele eliminate vineri de instanţa supremă în Dosarul Revoluţiei sunt fundamentale, iar dacă la recurs nu se revine asupra deciziei, acest dosar este îngropat, un verdict în favoarea celor responsabili de uciderea a peste 1000 de oameni în decembrie 89 şi spre dezamăgirea societăţii româneşti care va vedea astfel că nimeni nu plăteşte.

Ion Cristoiu spune că mărturiile făcute de martori în anii 1992-1994, sub jurământ, în faţa Comisiei senatoriale de anchetă şi scoase din dosar de Instanţa supremă, nu mai pot fi recuperate deoarece aceştia au murit între timp.

“Sunt fundamentale probele eliminate de instanţa supremă în dosarul Revoluţiei. 99% din aceste probe sunt documente pe care Înalta Curte a spus că trebuie să fie scoase. În Raportul comisiei senatoriale 1992-1994 sunt mărturii depuse sub jurământ ale unor actori, persoane implicate în Revoluţie. Parchetul militar a decis că aceste mărturii sunt probe pentru că au fost făcute sub jurământ şi au fost folosite în cadrul acestui rechizitoriu. Problema este că dacă scoţi, aşa cum cere Înalta Curte aceste declaraţii, marea lor majoritate sunt ale unor oameni morţi. Înalta Curte spune să fie probe numai declaraţiile date acum Parchetului Militar. Unii care mai trăiau au fost chemaţi- Iliescu, Curticeanu -, dar în rechizitoriu sunt foarte multe declaraţii ale unor oameni care au murit”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu avertizează că dacă la recurs nu se va reveni asupra deciziei de vineri a instanţei supreme, rechizitoriul în Dosarul Revoluţiei nu mai există, ceea ce înseamnă îngroparea acestui dosar.

“Nu avem o hotărâre definitivă, s-ar putea ca la recurs, la completul de 5 să câştige, pentru că în felul acesta, practic, rechizitoriul nu mai există. Din cele 400 de pagini ale rechizitoriului rămân 5. Nu mai e nicio probă. Nu au timp să refacă rechizitoriul, de unde să-l refacă dacă martorii au murit? Foarte multe mărturii au fost făcute în faţa comisiei senatoriale, nedate publicităţii, le-a desecretizat şi au fost considerate ca probe în faţa unei comisii. Înalta Curte a spus că acestea nu sunt probe. Dacă decizia rămâne, înseamnă îngroparea acestui dosar spre dezamăgirea multora şi arată că nu se poate face nimic. Acest dosar, gata, s-a terminat. Nu cred că se va mai putea relua. Nu ai cum să-l reiei pentru că oamenii nu mai trăiesc, probele s-au dus. Şi aşa au fost mari probleme. S-au falsificat jurnale de luptă. Imediat după 1989, armata şi-a refăcut documentele”, a susţinut publicistul.

În opinia sa, menţinerea verdictului ar fi un srmnal prost pentru societate, care nu va afla adevărul şi  va constata că nimeni nu plăteşte pentru cei peste 1000 de oameni care au murit după 22 decembrie 1989.

“Un asemenea verdict, sigur, i-ar servi lui Ion Iliescu şi lui Gelu Voican Voiculescu, numai ei sunt acuzaţi, dar ar servi şi politicienilor, şi celor care fac abuzuri şi celor care sunt responsabili, inclusiv în funcţii pentru că se va dovedi că nu li se va întâmpla nimic. Totuşi, părerea mea este că pentru teroriştii din decembrie 89, care nu au existat, gândiţi-vă că au murit aproape 1000 de oameni după 22 decembrie, cineva trebuia să plătească. Dacă acum ar fi fost măcar în instanţă Ion Iliescu, pentru toţi preşedinţii de acum şi în vecii vecilorar fi fost un semnal, la o adică, peste un an, peste 5, nu voi mai fi preşedinte şi voi plăti. Ori dacă acum cade acest dosar, sentimentul va fi că nu plăteşti niciodată. Faptul că nu răspunde nimeni este un semnal groaznic şi pentru societatea românească, care o spună ai văzut că nu se rezolvă nimic? Până la urmă l-au îngropat şi pe ăsta. Asta ar fi ideea. Scepticismul va fi şi mai mare în România că nu se poate descoperi adevărul şi că nimeni nu plăteşte”, a conchis publicistul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici