- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Judecătorii au stabilit că nu sunt competenţi să judece dosarul Patriciu-SRI
Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti sesizaţi în cauza Patriciu-SRI au stabilit că nu pot judeca dosarul, deoarece informaţiile puse la dispoziţie de procurori intră în categoria secretelor de stat, iar ei nu sunt competenţi să se pronunţe asupra unor asemenea chestiuni.
Judecătorii au stabilit că nu sunt competenţi să judece dosarul Patriciu-SRI
Parchetul a trimis la Curtea de Apel Bucureşti documente încadrate la categoria secretelor de stat, respectiv mandatele de interceptare a convorbirilor. Completul care se ocupă de acest dosar a solicitat preşedintelui Curţii de Apel să numească un alt complet, format din judecători care au certificat ORNIS.
Noul complet urmează să decidă dacă acele mandate de interceptare pot fi admise ca probe la dosar.
Avocaţii s-au opus schimbării completului de judecată, motivând că nici ei nu au certificat ORNIS şi că nu vor putea să-şi apere în continuare clienţii. Ei au motivat că nu pot vedea acele înscrisuri şi, în consecinţă, nu îşi pot pregăti apărarea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
-
Finlanda crede că o navă din flota fantomă a Rusiei a tăiat cablul submarin din Marea Baltică
-
Thailanda se alătură BRICS ca stat partener
Următorul termen a fost stabilit pentru 15 ianuarie 2008.
În acest proces, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au solicitat Ministerului Public să comunice numărul de mandate de interceptare emise în privinţa lui Dinu Patriciu şi a Rompetrol, în perioada 1994 - 2005, dacă acestea există.
Totodată, instanţa a făcut adrese către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Curtea de Apel Bucureşti pentru a comunica dacă în perioada 2004 - 2005 au existat solicitări ale Ministerului Public de emitere a mandatelor de ascultare de către judecători, având în vedere că în 2003 s-au produs modificări legislative cu privire la competenţa de a efectua interceptări.
La jumătatea lunii februarie a anului trecut, avocaţii lui Dinu Patriciu depuneau, la Tribunalul Bucureşti, o plângere împotriva SRI cu privire la interceptarea timp de mai mulţi ani a convorbirilor telefonice purtate de omul de afaceri.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO