Video Kate McCann ar putea fi acuzată de moartea fiicei sale

Kate McCann ar putea fi acuzată de moartea accidentală a fiicei sale Madeleine, informează, vineri, surse din Sky News.

Urmărește
5 afișări

Avocatul lui Kate a avertizat-o pe aceasta că ar putea fi acuzată pe parcursul zilei de vineri, potrivit unui prieten al familiei McCann. Mama micuţei Madeleine a fost declarată suspectă formală în acest caz.

Autorităţile portugheze pretind că urme de sânge ale fetiţei au fost descoperite într-o maşină pe care familia McCann a închiriat-o la 25 de zile de la dispariţia Madeleinei. Se pare că mama micuţei a fost interogată în legătură cu testele ADN efectuate pe mostrele luate din maşina respectivă.

Kate a declarat poliţiştilor că este imposibil ca sângele fiicei sale să fi fost descoperit în interiorul maşinii şi continuă să îşi susţină inocenţa, potrivit spuselor prietenului.

Avocatul femeii, Carlos Pinto de Abreu, i-a spus lui Kate că ar putea fi acuzată pe parcursul zilei de vineri.

Mătuşa Madeleinei, Philomena McCann, a declarat, pentru Sky News, că acuzaţia potrivit căreia Kate şi-ar fi ucis fiica din greşeală este "ridicolă".

"Poliţiştii se comportă cu Kate de parcă ar fi implicată în moartea fiicei sale. Această idee nu îl implică însă şi pe Gerry, aşa că pe el îl tratează diferit. Este o idee ridicolă", a afirmat purtătoarea de cuvânt a familiei McCann, Justine McGuiness.

Membrii familiei McCann au anunţat, pe data de 31 august, că vor lua măsuri juridice împotriva unui ziar portughez care a pretins că ei au ucis-o pe Madeleine.

Mulţimea de oameni strânsă în faţa secţiei de poliţie din Portimao a fluierat-o pe Kate când aceasta s-a întors pentru a fi interogată din nou. Femeia a fost înconjurată de ziarişti, localnici şi persoane aflate în vacanţă, majoritatea fluierând-o şi strigând la ea.

Un turist britanic a strigat însă: "Te credem, Kate".

Mama Madeleinei a fost declarată suspectă formală în acest caz. Conform legislaţiei portugheze, un astfel de suspect primeşte mai multă protecţie, inclusiv dreptul de a păstra tăcerea în interviurile formale.

"Poliţia face acest lucru pentru a-i pune 22 de întrebări referitoare la noaptea în care Madeleine a dispărut. Există anumite întrebări pe care poliţiştii trebuie să le pună şi nu pot face acest lucru decât dacă ea este considerată suspectă", a relatat corespondentul Sky News Martin Brunt.

"Kate este şocată şi surprinsă din mai multe motive. În primul rând, pentru că o astfel de acuzaţie a fost formulată împotriva ei. Apoi, ea este îngrijorată că această întorsătură a investigaţiei ar putea deveni o modalitate de distragere a atenţiei de la tentativele ulterioare de a o găsi pe Madeleine", a afirmat un prieten apropiat familiei McCann.

Gerry McCann, tatăl micuţei, va fi interogat din nou.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici