Kenya: Opt bărbaţi, condamnaţi la moarte, au evadat din închisoare

Opt prizonieri kenyeni, colegi de celulă, toţi condamnaţi la moarte, au evadat din închisoarea din Naivasha, aflată la 80 de kilometri nord-vest de Nairobi, după ce au tăiat zăbrelele, relatează, duminică, cotidianul Le Figaro.

Urmărește
1 afișare

Potrivit unor surse din penitenciar, aceştia au evadat folosind şi o coardă pe care şi-au făcut-o singuri.

Autorităţile au aflat de evadare la ora 6.00, gardienii găsind în celula fugarilor un singur deţinut găsit legat. În prezent acesta este interogat.

"Opt persoane condamnate la moarte au evadat. Am lansat o anchetă pentru a vedea cum au reuşit să scape fără ca nimeni să nu observe acest lucru" , a declarat un responsabil al închisorii, Duncan Ogore.

Acesta a adăugat ca felul în care deţinuţii au evadat este încă neclar, mai ales metoda folosită de aceştia pentru a escalada zidul înalt de opt metri care înconjoară penitenciarul.

O amplă operaţiune de căutare în oraşul Naivasha a fugarilor, consideraţi a fi foarte periculoşi, se desfăşoară în prezent.

Pedeapsa capitală este în vigoare în Kenya, însă ea este foarte rar aplicată.

Ultimele excuţii au avut loc în 1987 când mai mulţi ofiţeri, găsiţi vinovaţi de organizarea unei lovituri de stat în 1982, au fost condamnaţi la moarte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici