Mehedinţi: Grefier cercetat după ce ar fi şters un document dintr-un dosar

  • Un grefier de la Judecătoria Drobeta Turnu Severin este cercetat pentru fals informatic şi sustragerea sau distrugerea de probe sau înscrisuri.
  • Acesta ar fi şters un document dintr-un dosar şi ar fi tăiat o filă cu o foarfecă într-un alt dosar.
Urmărește
3387 afișări
Imaginea articolului Mehedinţi: Grefier cercetat după ce ar fi şters un document dintr-un dosar

Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin a anunţat miercuri că se fac cercetări faţă de un inculpat, grefier la Judecătoria Drobeta Turnu Severin, pentru săvârşirea infracţiunilor de fals informatic şi sustragerea sau distrugerea de probe sau înscrisuri.

Procurorii arată că în 7 februarie 2023, în jurul orelor 9.15 – 9.20, în calitate de grefier, ajutat de un alt suspect tot în calitate de grefier la aceeaşi instanţă, a şters un ataşament dintr-un dosar civil aflat pe rolul Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, scanat şi încărcat în aplicaţia informatică ECRIS, în scopul producerii de consecinţe juridice.

„Prin ştergerea ataşamentului ce conţinea respectivul document a oferit posibilitatea petentului din respectivul dosar să formuleze şi să i se admită o cerere de reexaminare în legătură cu o cerere anulată anterior pentru neplata taxei de timbru”, se arată în comunicat.

De asemenea, în aceeaşi zi, în jurul orei 11:21, în calitate de grefier, a tăiat cu o foarfecă fila ce conţinea dovada comunicării obligaţiei de plată a unei taxe de timbru ce se afla într-un dosar civil având ca obiect „plângere contravenţională”, „în scopul de a împiedica aflarea adevărului - mai exact dacă a fost sau nu achitată în termen taxa de timbru într-un dosar civil de pe rolul Judecătoriei Dr. Tr. Severin în care s-a dispus anularea cererii pentru neplata taxei de timbru”.

La 1 iulie 2024 s-a dispus reţinerea inculpatului pentru 24 de ore, iar ulterior printr-o ordonanţă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpat pentru 60 de zile.

Inculpatul a formulat contestaţie împotriva ordonanţei prin care s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar, contestaţie ce a fost respinsă definitiv de Judecătoria Drobeta Turnu Severin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici