Mişcoci: Mă bucur că Munaf nu va fi spânzurat, ar fi fost păcat

Unul dintre jurnaliştii români răpiţi în Irak, Sorin Mişcoci, a salutat, sâmbătă, decizia justiţiei irakiene de a casa sentinţa de condamnare la moarte prin spânzurare a lui Mohammad Munaf, despre care a spus că le-a fost ghid în Irak, că "ţinea legătura cu toţi cei implicaţi şi executa ordinele".

Urmărește
16 afișări
Imaginea articolului Mişcoci: Mă bucur că Munaf nu va fi spânzurat, ar fi fost păcat

Mişcoci: Mă bucur că Munaf nu va fi spânzurat, ar fi fost păcat (Sursa: Mediafax Foto)

"Mă bucur că nu-l vor spânzura. Mi-ar fi părut rău, ar fi fost o sentinţă prea grea, deşi e evident că şi nouă ne-a fost greu. Am trecut prin clipe de coşmar, iar printre vinovaţi se numără şi el, dar nu m-aş simţi bine să ştiu că un om a fost spânzurat", a declarat, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX, Sorin Mişcoci, fostul operator al televiziunii publice răpit în Irak, actual cameraman oficial al Administraţiei Prezidenţiale.

Mişcoci a precizat că, deşi "în mod clar implicat în răpire", Munaf nu a fost organizatorul acesteia, ci doar un executant.

"Munaf a fost cel care a făcut cărţile acolo. El ţinea legătura cu toţi cei implicaţi şi executa ordinele. Chiar şi aşa, mi se pare că ar fi prea mult să fie omorât. (...) Bine că am scăpat teferi de-acolo", a spus Mişcoci, precizând că, indiferent ce a avut de îndurat, nu doreşte moartea nimănui.

Curtea de Apel irakiană a anulat condamnarea la moarte a lui Munaf deoarece documentele care au stat la baza acesteia - o transcriere a mărturiei lui Munaf şi declaraţiile scrise ale martorilor - nu mai pot fi găsite, a informat, sâmbătă dimineaţă, National Public Radio.

Ovidiu Ohanesian, un altul dintre cei trei jurnalişti români răpiţi în Irak, a declarat, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX, că decizia de casare a condamnării la moarte a lui Mohammad Munaf este una corectă, însă a apreciat că motivaţia ei - piederea unor acte - este "complet puerilă" şi "aiurea".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici