Monica Iacob-Ridzi a fost reabilitată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea de reabilitare judecătorească a fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi.

Urmărește
31839 afișări
Imaginea articolului Monica Iacob-Ridzi a fost reabilitată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Monica Iacob-Ridzi a fost reabilitată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a judecat cererea de reabilitare judecătorească a fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi. Ea şi-a ispăşit pedeapsa şi a cerut ca întreaga condamnare să-i fie ştearsă din cazierul judiciar. Instanţa a aprobat marţi cererea.

„Admite cererea de reabilitare judecătorească formulată de persoana condamnată Iacob Ridzi Monica Maria. Dispune reabilitarea judecătorească a persoanei condamnate Iacob Ridzi Monica Maria cu privire la condamnarea de 5 (cinci) ani închisoare dispusă prin sentinţa penală nr.73 din 27 ianuarie 2014 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală, în dosarul nr.3721/1/2011, definitivă prin decizia penală nr. 24 din 16 februarie 2015 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2616/1/2014. (...) Încetează decăderile, interdicţiile, precum şi incapacităţile care rezultă din condamnare”, scrie în decizia pronunţată marţi.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu în anul 2015. Ea a fost judecată în dosarul „2 Mai” despre evenimentul organizat de Ministerul Turismului în anul 2009, de Ziua Naţională a Tineretului. Procurorii au acuzat-o că a adus un prejudiciu ministerului prin plata către unele companii preferenţiale a unor servicii fictive. Monica Iacob Ridzi a stat în închisoare 2 ani şi 8 luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici