Moştenitorii hotelului Lido pot executa sentinţa civilă de retrocedare a imobilului
Moştenitorii care revendică hotelul Lido din Capitală pot trece la executarea sentinţei civile din 8 martie 2007, a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după ce aceeaşi instanţă a respins, luni, cererea de suspendare a executării, formulată de reprezentanţii actualilor deţinători ai imobilului.
Moştenitorii hotelului Lido pot executa sentinţa civilă de retrocedare a imobilului
Avocatul moştenitorilor care revendică hotelul Lido, Eugen Ostrovschi, a declarat pentru MEDIAFAX că, la termenul de luni, judecătorii au respins cererea de suspendare a executării unei sentinţe a instanţei supreme din 8 martie 2007, prin care moştenitorii doctorului Angelescu pot intra în posesia hotelului.
Faţă de decizia de respingere a cererii de suspendare a executării, avocatul moştenitorilor arată că aceştia pot proceda la executarea sentinţei favorabile, dată de Secţia civilă a instanţei supreme în martie anul trecut.
Tot la termenul de luni, a adăugat avocatul, s-a invocat o nouă cerere de recuzare, de data aceasta a întregului complet de judecată. Avocatul explicat că judecătorul Ion Ionescu nu s-a retras din cauză, deşi faţă de el s-a mai admis o cerere de recuzare, întrucât şi-a mai exprimat o opinie în acest caz.
Eugen Ostrovschi a explicat că acea cerere de recuzare, formulată anterior, s-a interpretat ca fiind formulată doar pentru judecarea cererii de suspendare provizorie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Exportul de arme ruseşti s-a prăbuşit cu 92% în anul 2024, a scăzut de 14 ori faţă de 2021, la sub 1 miliard de euro. Paradoxal, România a ajuns Rusia la exportul de arme
-
Germania ar fi dispusă să trimită trupe de menţinere a păcii în Ucraina: „Suntem cel mai mare partener NATO din Europa”
-
Şeful gigantului grup austriac de construcţii Strabag, prezent şi în România, „a murit brusc şi neaşteptat” la vârsta de 44 de ani
La termenul de luni, Ostrovschi a invocat, faţă de această situaţie, excepţia recuzării, excepţie care a fost respinsă, potrivit susţinerilor lui, de ceilalţi doi judecători din complet. Avocatul a mers mai departe, cerând recuzarea întregului complet de judecată, pe motivul că ceilalţi doi judecători nu puteau judeca o astfel de excepţie şi că ea trebuia judecată de un complet de trei magistraţi, alţii decât cei din dosarul contestaţiei în anulare.
Judecătorii ICCJ trebuie să decidă dacă vor schimba completul care judecă în prezent contestaţia în anulare formulată de reprezentanţii societăţii Lido.
În acelaşi timp, avocatul a arătat că decizia de luni nu mai poate fi atacată.
În această cauză, reprezentanţii SC Lido SRL, SC Centrul de Afaceri România SA, SC Chir SA şi SC Lido SA au depus o contestaţie în anulare, precum şi o cerere de suspendare provizorie şi o alta de suspendare a executării deciziei prin care s-a dispus restituirea Hotelului Lido către proprietarii de drept ai acestuia.
În acest dosar, reclamanţii - Constantin Monteoru Angelescu şi urmaşii familiei Ghika - au solicitat constatarea că SC Lido SA a dobândit de la statul român, neproprietar, un imobil compus din teren de 3674 de metri pătraţi cu construcţii (Hotel Lido şi alte două construcţii, inclusiv bazinul Lido), situat pe bulevardul Gheorghe Magheru, precum şi imobilul din strada CA Rosetti, nr. 13 compus din 1773 de metri pătraţi de teren şi patru construcţii (Casa Lido şi anexele sale) şi că aceasta a transmis imobilele fără drept SC Compania Hotelieră Intercontinental România SA.
Totodată, reclamanţii au cerut compararea titului deţinut de societatea hotelieră cu titul pe care l-au obţinut ca moştenitori ai lui Constantin Angelescu, cel care deţinuse imobilele respective prin actul de vânzare-cumpărare 8.663/14 octombrie 1904.
După aproximativ şapte ani de procese, reclamanţii au obţinut prin sentinţă definitivă şi irevocabilă recunoaşterea titlului lor de proprietate şi punerea în posesie. Astfel, instanţa supremă a admis recursurile reclamanţilor. Totodată, pârâţii - SC Compania Hotelieră Intercontinental România SA şi SC Lido SA - au fost obligaţi să lase clădirea în deplină proprietate şi deplină posesie.
Compania hotelieră şi firma Lido nu sunt de acord cu restituirea decisă irevocabil de instanţa supremă, astfel că au formulat o contenstaţie în anulare invocând vicii de procedură.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO