- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
MP trebuie să spună câte mandate de interceptare au fost pentru Patriciu şi Rompetrol
Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au solicitat, marţi, Ministerului Public să comunice numărul de mandate de interceptare emise în privinţa lui Dinu Patriciu şi a Rompetrol, în perioada 1994 - 2005, dacă acestea există.
MP trebuie să spună câte mandate de interceptare au fost pentru Patriciu şi Rompetrol
Totodată, instanţa va face adrese către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Curtea de Apel Bucureşti pentru a comunica dacă în perioada 2004 - 2005 au existat solicitări ale Ministerului Public de emitere a mandatelor de ascultare de către judecători, având în vedere că în 2003 s-au produs modificări legislative cu privire la competenţa de efectua interceptări.
Instanţa a subliniat că, având în vedere documentele clasificate, completul va fi format din judecători care au certificate ORNIS.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
La termenul de marţi, reprezentanţii lui Dinu Patriciu şi ai Rompetrol au cerut adminsitrarea unor probe de înscrisuri la care avocatul SRI, Valeriu Stoica, s-a opus. Instanţa a decis însă că după depunerea acestor acte se va decide dacă acestea sunt utile cauzei.
Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 11 decembrie.
La jumătatea lunii februarie a anului trecut, avocaţii lui Dinu Patriciu depuneau, la Tribunalul Bucureşti, o plângere împotriva SRI cu privire la interceptarea timp de mai mulţi ani a convorbirilor telefonice purtate de omul de afaceri.
În plângere, avocaţii au apreciau că ascultarea posturilor telefonice s-a făcut cu "încălcarea gravă, repetată şi iresponsabilă a legii procedurale în vigoare, respectiv a Codului de procedură penală şi a Legii siguranţei naţionale", precizau avocaţii Rompetrol, care au cerut daune morale şi reputaţionale de un milion de dolari.
În 11 mai, Tribunalul Bucureşti a stabilit că lui Dinu Patriciu i-a fost încălcat dreptul la viaţă initmă, prevăzut de articolul 8 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, motiv pentru care a obligat SRI la plata de daune morale de 50.000 de lei.
Tribunalul Bucureşti a dispus, de asemenea, ca SRI să plătească cheltuieli de judecată de aproximativ 2.000 de lei.
SRI a atacat cu apel sentinţa, acelaşi demers făcându-l SC Rompetrol SA şi Dinu Patriciu.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO